logo Casalina

De Stormvogels Haasrode gaan bouwen!

De Stormvogels Haasrode gaan bouwen!
De kern van de Stormvogels Haasrode van het voorbije seizoen

De gemeente Oud-Heverlee investeert in deze legislatuur in de sport en dat doen ze door onder meer door tweedeprovincialer De Stormvogels Haasrode van nieuwe infrastructuur te voorzien. Een opfrissing van de gebouwen van de geel-roden was nodig gezien deze er al staan sinds het einde van de jaren zeventig. In ideale omstandigheden kan in april het bestek uitgeschreven worden en kan er in september met een aannemer van start worden gegaan. Voorts worden de trainers van de eerste en tweede ploeg bedankt voor hun diensten. Voor de A-ploeg werd Kris Michiels aangesteld, hun kern blijft nagenoeg dezelfde.

Oud-Heverleese schepen van sport en jeugd Katrien Timmermans (CD&V) doet deze fase van het project uit de doeken.

“De gebouwen van De Stormvogels in Haasrode hebben hun beste tijd gehad en in de vorige legislatuur was de voetbalclub hiervoor al vragende partij. De gemeente Oud-Heverlee zal het ontwerp en de bouw hiervan beheren en zal het verhuren aan de club. We bevinden ons nu in een voorbereidingsfase we moeten nog overleggen over onder andere het uitzicht van het complex. We hopen om rond april een bestek te kunnen uitschrijven. Hopelijk kunnen we een aannemer voor de bouw en een ontwerper voor de plannen strikken rond september. Daarna volgen de plannen voor de omgevingsvergunning en de daaropvolgende sloop. De club zelf zal tijdelijk in containers worden ondergebracht en zullen tijdelijk andermans infrastructuur kunnen gebruiken, ik kijk daarvoor in eerste plaats naar de clubs het dichtste in de buurt, topklasser OHL en HO Bierbeek”, wist de ambitieuze schepen. Na de verbouwingen zullen andere verenigingen buiten de uren van de voetbalclub dit gebouw kunnen huren, bijvoorbeeld voor het organiseren van een mountainbiketocht.

De kantine van de Stormvogels Haasrode Foto: Stormvogels Haasrode
De kantine van de Stormvogels Haasrode Foto: Stormvogels Haasrode

Voorzitter Steven Van Hoorebeke belicht het sportieve.

“We willen met een kleinere kern werken. Waar we vorig jaar met 26 spelers zaten, hebben we dat geheel teruggebracht naar twintig. Die kern was te groot. We hebben geen vertrekkers naar andere ploegen, diegenen die niet meer voor de eerste ploeg actief zijn stoppen. Enkelen hebben een andere sport gevonden tijdens corona en sommigen stoppen uit familiale redenen, zoals bij verdediger Elias Ceusters. Hij genoot zijn opleiding bij OH Leuven en hij speelde al vele jaren bij ons”, meldde de voorzitter. “We zijn voorts van hoofdtrainer veranderd, Kris Michiels die voor het laatste bij eersteprovincialer HO Bierbeek actief was, neemt het roer over. Bij de B-ploeg in derde provinciale vinden er ook wat verschuivingen plaats. We trekken voor de volle honderd procent de kaart van de jeugd en nemen van buitenaf geen nieuwe namen aan. Dat is ons handelsmerk, de helft van ons eerste team bestaat uit eigen jeugd en daar zijn we fier op. Onze trainer Tim Vranckx besloot om een andere wending aan zijn carrière te geven. We gaan iemand uit ons eigen midden de kans geven om door te schuiven naar de tweede ploeg, dat is Nico Vandenbempt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *