logo Casalina

De meiden van OHR Huldenberg zoeken … nieuwe speelsters

De meiden van OHR Huldenberg zoeken … nieuwe speelsters
De meiden van OHR Huldenberg 2022-2023

De meiden van OHR Huldenberg zagen in het tussenseizoen flink wat speelsters stoppen, waardoor ze het nu met een relatief krappe kern moeten doen. Na het stoppen van twee teams in hun reeks moeten ze degradatie allerminst vrezen. Toch willen de withemden met het oog op volgend seizoen geen al te grote risico’s lopen en zoeken ze actief naar verse krachten.

De damesploeg is in 2009 gestart in de ReDaVo-competitie. Eerst als het kleine zusje van het mannenteam, daarna werden ze steeds beter en beter totdat die competitie gewonnen werd. Ze behoorden er tot de topploegen. Daarnaast hebben ze nog een aantal eindoverwinningen behaald in de ReDaVo-beker. Vervolgens zijn ze overgestapt naar Voetbal Vlaanderen en ook daar speelden ze een aantal keren kampioen.

Ze raakten in een mum van tijd zelfs tot in eerste provinciale maar zakten dan terug naar derde provinciale. Naast de ploeg bij Voetbal Vlaanderen hebben ze steeds de tweede ploeg behouden in de ReDaVo-competitie. Vorig seizoen zijn de OHR Girls dan terug gestegen naar eerste provinciale, dit als tweede in hun reeks op basis van het doelsaldo. De huidige kern van de eersteprovincialer bestaat uit ongeveer 18 meiden.

Stilaan beginnen de meiden puntjes te pakken.

Het duo Hanne Reynaert en Hanne Vanderbist uit Everberg mag nu ook in actie komen. Beiden trainden al sinds september in Huldenberg, maar waren pas speelgerechtigd in januari. Vanderbist, studente kinesitherapie aan de KU Leuven, werd al onmiddellijk na haar eerste duel, tegen Herent, verkozen als beste Huldenbergse van de match. Reynaert volgt eveneens studies aan de KU Leuven, zij volgt les in de richting geneeskunde. Hun mooie voorbeeld mag zeker navolging krijgen.

De vrouwen trainen iedere maandag tussen 20 en 21.30 uur op de site van OHR aan de Florivalstraat. Op woensdag gaan ze oefenen, eveneens tussen 20 en 21.30 uur maar dan in de Emile Gilisstraat in het centrum van Huldenberg.

Geïnteresseerden kunnen zich steeds melden via wim.steeno1@telenet.be. Vanaf 14 jaar komen ze in aanmerking voor de P1-dames. Naast dat team zijn de meiden steeds welkom in hun ploeg in de ReDaVo-competitie, waarvoor ze ook nog steeds speelsters zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *