logo Casalina

De Fonzie wilt ook tegen Baal scoren

De Fonzie wilt ook tegen Baal scoren
Jorn Reszczynski zoals we hem kennen, op vinkenslag

Na een riante uitzege op Holsbeek ontvangt KCVV Elewijt in tweede provinciale A zondagnamiddag promovendus KFC Baal. De bezoekers wonnen ook al op de openingsspeeldag. Aanvaller Jorn Reszczynski (28) scoorde al twee keer en hoopt nog meermaals het zegegebaar te kunnen maken, te beginnen tegen Baal.

Reszczynksi is bijna twintig jaar actief bij de club met de “plezante compagnie”.

“Ik begon er op mijn vijfde te spelen. Ik evolueerde doorheen de jeugdreeksen tot ik elf jaar geleden enkele keren mee mocht met de eerste ploeg van  Elewijt. Twee seizoenen later stond ik links achteraan in de basis. Daarna ben ik aanvallender beginnen spelen, eerst op de flank en daarna zelfs als spits”, herinnert hij zich levendig. In die jaren werd zijn bijnaam Fonzie opgepikt. “Ik had tijdens een periode lang geleden blijkbaar hetzelfde kapsel als Fonzie van de cultreeks Happy Days. Daaraan hield ik die bijnaam over.”

Jorn beleefde tussendoor twee mooie seizoenen bij eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal. Het jaar nadien bij HO Bierbeek was minder, nu komt “de Fonzie” terug aan de oppervlakte.

“Ik had zo een goede partij en die twee doelpunten op Holsbeek helemaal niet verwacht. We zitten met veel voetballende kwaliteit in Elewijt en met spelers die individueel het verschil kunnen maken. Onze aanval is sterk, het was wat aanpassen. Nu is het echt een genot om met spelers zoals onder andere Stijn Baudet en Glen Breugelmans te spelen. Na een minder seizoen heeft de voorbije wedstrijd me veel vertrouwen gegeven. Het deed ook deugd om te zien dat er voor, tijdens en na een uitmatch zoveel volk langs de kant stond om voor ons te supporteren. We zitten met een leuke en grote fanschare”, wist de spits in vorm. “Ik verwacht tegen Baal thuis geen simpele opdracht. Ik weet dat het geen makkelijke ploeg is, ze zijn ervaren en sterk. Ik denk dat normaal gezien genoeg kwaliteit in eigen rangen hebben. Snel voetballen op ons groot veld en efficiënt zijn zal belangrijk worden”, vervolgt hij. “Ik denk dat voor ons dit seizoen top drie wel haalbaar moet zijn, we hopen wel stiekem op meer. We zullen elke match moeten spelen en knokken. Ik ben ervan overtuigd dat we een goed seizoen gaan draaien, zeker als er zoveel enthousiaste supporters blijven opdagen!”, besluit de spits die bij zijn trappen de bal meestal een speciaal effect meegeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *