De eindfase nekte de meiden van FC Tildonk tegen KV Mechelen B

De vrouwen van FC Tildonk (l) speelden vorige zomer nog vriendschappelijk tegen KV Mechelen B

De vrouwen uit eerste provinciale van FC Tildonk waren vooral op het laatste van de speeltijd fysiek niet meer opgewassen tegen KV Mechelen B, dat in tweede klasse uitkomt. In de eerste helft ging het enigszins gelijk op, getuige de 0-1 bij de pauze. In het slotkwartier werd de kloof verder uitgediept door de bezoeksters tot een stevige 0-6.

Tijdens de eerste twintig minuten hanteerde FC Tildonk een prima pressing waarop KVM B aanvankelijk geen antwoord had.

Dat is opmerkelijk gezien de groen-gelen hun hele voorlijn misten. De wedstrijd begon onder een enorm dreigende hemel, maar het bleef gelukkig bij lichte regen. Al in de openingsminuten moest bezoekster Frauke Rits naar de kant. Bij een duel hoorde ze een krak rond haar enkel en bleef ze geblesseerd liggen. Mogelijk is ze even out met een blessure aan haar ligamenten. Daarop volgden twee kansen van Wielockx die voor Mechelen op doelvrouw Aerts of rechts naast trapte. Mechelen leed enkele keren kwistig balverlies, maar FC Tildonk kon daarvan niet profiteren. De Roovere probeerde ook eens een schot af te vuren op doel, maar het was enkele minuten later een afstandsschot die doelvrouw Aerts klopte, 0-1. Invalster bij Tildonk Geysels ging op de linkerflank drie opponentes voorbij, bezoekende doelvrouw Coenen kwam op tijd uit haar doelgebied om erger te voorkomen. Op corner klopte thuisspeelster Geerts nog over. 0-1 bij de rust na een eerste helft met veel lateraal voetbalspel.

In de tweede helft nam de kwaliteit van de rood-gelen het over.

Bongaerts spurtte tussen twee Tildonksen door en schoot ze van ver en miste. Kort daarop probeerde Bongaerts het in twee keer op doel, de tweede poging belandde beneden in de linkerhoek, 0-2. Het begint beter te draaien bij Malinois B en Tildonk moet zich beperken tot de verdediging.

Bongaerts is onderweg naar de 0-2, ze scoorde twee keer

Op het uur probeert bezoekster Wielockx overhoeks een hoge bal te plaatsen vanaf links, maar deze botst net voorlangs. Thuisspeelster Michiels had na een duel hinder aan de linkerknie, ze kon de match uitspelen. Dat weerhield Baetens er niet van om met een schot de 0-3 aan te tekenen. In de daaropvolgende minuten scoorden Wielockx (2) en Bongaerts nog zodat het uiteindelijk 0-6 werd.

Doelpunten: 36′ Scevenels (0-1), 51′ Bongaerts (0-2), 70′ Baetens (0-3), 76′ Wielockx (0-4), 83′ Bongaerts (0-5), 88′ Wielockx (0-6).