logo Casalina

De dertien dolle minuten van Jorne Vanderstappen: invallen, scoren en uitvallen.

De dertien dolle minuten van Jorne Vanderstappen: invallen, scoren en uitvallen.
Jorne Vanderstappen (11) wordt gevierd nadat hij zijn rol als konijnenpoot perfect uitvoerde

Na de pittige thuisnederlaag tegen KV Tervuren-Duisburg moest VC Bertem-Leefdaal de rug rechten en wel op het veld van titelkandidaat SC Out-Hoegaarden. Net zoals in de bekermatch tegen AFC Tubize het geval was, maakte supersub Jorne Vanderstappen zijn status waar. Jammer genoeg duurde zijn invalbeurt amper een klein kwartier, maar het was genoeg om beslissend te zijn.

De aanwinst afkomstig van KAC Betekom had nog geen kwartier nodig…

“We hebben de koppen bij elkaar gestoken na dat thuisverlies en hebben dinsdag een heel goede training gehad. De wil om te winnen was heel groot bij iedereen. Dat Out-Hoegaarden een heel goede ploeg was, wisten we op voorhand, maar we hebben ons goed geweerd! We wilden laten zien dat we een echt team waren na de nederlaag tegen Tervuren-Duisburg. We hebben dat verlies gelukkig snel verwerkt en ondanks de 0-1-achterstand tegen Out-Hoegaarden zijn we blijven vechten en konden we winnen als een team”, wist de matchwinnaar die inviel in minuut zeventig.

Vanderstappen valt in en scoort om dan in een duel met de thuisgoalie geblesseerd te raken. Een ongeluk bij een geluk, jammer genoeg…

“Ik ben blij dat ik de ploeg kan helpen op mijn manier. Piret ging in duel ter hoogte van de middellijn en ik kon de tweede bal daaruit afkomstig goed onderscheppen. Ik speel een tegenstander goed uit waardoor ik met mijn snelheid afga op doelman Vertessen. De bal wijkt in de afwerking nog lichtjes af waardoor de keeper op het verkeerde been stond en zo de 1-2 viel. In het bekerduel tegen Tubize had ik ook zo’n mooi moment”, blikt hij terug. “In een duel met doelman Vertessen verdraai ik mijn voet. Ik poogde nog om de match uit te spelen, maar dat lukte niet meer. Het is nu afwachten op het verdict van de dokter”, wist de snelle doelpuntenmaker. “Na de wedstrijd was ik tegelijk heel blij met de gewonnen drie punten, natuurlijk is het heel jammer van mijn blessure. Ik hoop komende zondagnamiddag op en tegen SC Aarschot te kunnen spelen. Aarschot is immers de stad waar ik woon, maar dat hangt van de beslissing van de coach en uiteraard de dokter af.”

Update: Vanderstappen liep een klein scheurtje op in de voet, zijn kansen op spelen tegen Aarschot zijn fifty-fifty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *