logo Casalina

Davy Laeremans en Klim-Op Begijnendijk kloppen team in vorm Sparta Schaffen

Davy Laeremans en Klim-Op Begijnendijk kloppen team in vorm Sparta Schaffen
Davy Laeremans trekt ten strijde tegen zijn ex-team KVC Langdorp

Verdediger Davy Laeremans (29) uit Wolfsdonk heeft al een hele voetbalweg afgelegd en is nu aan zijn eerste jaargang bij Klim-Op Begijnendijk toe. De blauw-gelen wonnen met 1-2 op ploeg in vorm Sparta Schaffen, zo sluiten ze aan bij de ruime top vijf in de ranking. Hij beschouwt zijn vorige team, KFC Werchter, als titelfavoriet in vierde provinciale E, maar wil in de terugronde nog terugklauwen.

Laeremans begon met voetballen op zijn tiende en wel bij HO Testelt. Op zijn twaalfde trok hij naar het toenmalige Averbode Sport, daar verbleef hij twee jaar. Nadien volgden nog avonturen bij opnieuw Testelt (2 seizoenen), Wolfsdonk Sport (3 seizoenen), Testelt (1 jaartje waarin hij in de A-ploeg terecht kwam), KMJ FC Zichem (1 seizoen), KVC Langdorp (5 seizoenen) en finaal bij KFC Werchter waar hij drie jaargangen actief was.

“Het is leuk om in de reeks te spelen met voormalige teams zoals KVC Langdorp en KFC Werchter. Ik keek en kijk uit naar ontmoetingen tegen beide teams. Op de openingsspeeldag hadden we een collectieve offday en verloren we onmiddellijk met 4-0 tegen Werchter, tegen hen hebben we nog iets recht te zetten. Ik gun ze die titel dit seizoen maar thuis zullen we er alles aan doen om ze te kloppen, ondanks het gegeven dat ik er een goede tijd kende. Ik was er  jeugdtrainer bij de U12 en U13 en ben dat eigenlijk nog een beetje. Ik help voorzitter Casteels af en toe uit de nood door in te springen als jeugdtrainer”, bespreekt Laeremans, die in de wereld van de verzekeringen actief is, zijn Werchterse connectie.

Onder nieuwe trainer Kurt Van Roosbroeck sloegen ze bij Klim-op een nieuwe weg in.

“Nu moet je hard werken om in de selectie te raken. Even vreesde ik eruit te vallen, maar de trainer heeft vertrouwen in me. Je ziet ook wel dat het sindsdien beter gaat, behalve tegen de eerste en de derde verloren we geen punten. Op Schaffen schrokken we in eerste instantie wel van het grote veld dat De Warande is, waar KFC Diest ook speelt. We hadden wat schrik dat we de ruimtes niet dicht konden krijgen, maar dat lukte en we lieten ze niet in hun spel komen. We waren 70 minuten baas en gingen rusten met een 0-1. Het werd 0-2 en we hadden nog ruimschoots kunnen uitlopen. We lieten in de slotminuut een steek vallen en het bleef 1-2. We zijn voorlopig tevreden dat we terug de aansluiting vonden met de top 5. Alles wat beter is, is mooi meegenomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *