logo Casalina

Dames van Tielt-Winge 3000 koppelen plezier aan uitstekende resultaten

Dames van Tielt-Winge 3000 koppelen plezier aan uitstekende resultaten
De dames van Tielt-Winge 3000 in 2020-2021. Ze spelen normaal in rood-groen, uitzonderlijk in het blauw

De dames van Tielt-Winge 3000 speelden vorig jaar een foutloos seizoen na vier matchen. Met een doelsaldo van 20-1 leken ze op weg naar een prima jaargang, maar die zagen ze afgebroken door corona. Coach Kevin Wouters beleefde er zijn eerste jaar aan het roer bij de club. Naar volgend seizoen toe stoppen enkele speelsters, maar de ploeg is volledig met een kern van negentien speelsters die in een leuke sfeer resultaten willen boeken.

Het team ontstond ongeveer tien jaar geleden en begon uiteraard met te trainen vooraleer na twee jaar in competitie te treden, dat was toen in een reeks in tweede provinciale. Ze speelden er kampioen in 2017-2018 en na twee seizoenen in eerste provinciale zakten ze in 2019-2020. Het voorbije seizoen moest het jaar van de wederopstanding worden, corona liet het anders uitdraaien.

“Toen ze zakten, was de kern smal en was het mijn intentie om opnieuw plezier en sfeer in de groep te brengen. De voorbereiding verliep heel vlot, enkele meisjes kwamen testen en we begonnen het seizoen met zijn twintig. We pakten zonder veel moeilijkheden twaalf op twaalf in de competitie, zelf op het veld van het sterke Wolvertem-Merchtem gingen we met 1-3 winnen”, blikt T1 Wouters terug.

Van deze ploeg stopt Kelly Salu wegens haar zwangerschap, Sara Vandenbosch hangt eveneens de voetbalschoenen aan de wilgen. Sara Devos en Tine mathues stoppen of gaan weg. Aan inkomende zijde kregen we versterking van Elien Rentiers die van de jeugd van Glabbeek afkomstig is.

De kern van de dames van TW 3000 is volledig en bestaat uit: Luka Beke, Kjenta de Graeve, Ine Deville, Karen Mombaerts, kapitein Liesbeth Broos, Chelsea Van Nerum, Elien Rentiers, Sofie Briers, Casey Vanmunster, Mart Vandeberg, Elien Vlaeyen, Josefien Hendrickx, Hellen Gillis, Evlien Broos, Zertehun Depoortere, Lisa Vandenbosch, Merith Backeljauw, Emma Ickx en Hannelore Polleunis.

“De kern van het voorbije jaar is dus grotendeels dezelfde. We hebben deze doelbewust smaller gemaakt, zodat iedereen genoeg kansen krijgt. Onze voorbereidingsmatchen raakten onlangs bekend, hopelijk gaat de coronawolk liggen en kunnen deze doorgaan”, hoopt Wouters.

Hun voorlopige voorbereidingsprogramma telt momenteel vier matchen, daar komen er mogelijk nog bij.

07/08 17 uur TW 3000 – SNA Keiberg
14/08 18.30 uur TW 3000 – Immer Oost, deze match vindt plaats op het terrein van KMJ Zichem
20/08 20 uur TW 3000 – KSK Heist B (moet nog definitief bevestigd worden)
27/08 20 uur TW 3000 – Crossing Vissenaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *