logo Casalina

Dames Kester-Gooik plaatsen zich voor finale van Beker van Vlaams-Brabant

Dames Kester-Gooik plaatsen zich voor finale van Beker van Vlaams-Brabant
KV Kester Gooik plaatste zich op Boutersem United voor de provinciale bekerfinale

De dames van Kester-Gooik hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van Brabant. De eersteprovincialer versloeg reeksgenoot Boutersem met 1-3. In de finale wacht Herent, dat Leeuw Brucom uitschakelde.

Bij het thuisteam was de geblesseerde aanvalster Gertie Van Humbeeck één van de afwezigen.

In een gesloten openingsfase creëerden beide ploegen amper doelgevaar. Tot kapitein Lauren Godart halfweg de eerste helft het voorbeeld gaf en Kester-Gooik op voorsprong bracht. Ze schilderde een vrije trap richting rechterbovenhoek. Doelvrouw Tessa Mertens bokste de bal tegen de binnenkant van het doelkader, volgens de scheidsrechter ging de bal achter de doellijn. 0-1 voor Kester-Gooik, tot grote consternatie van Boutersem. Dit betekende meteen ook de ruststand.

Kester-Gooik kwam sterk uit de kleedkamers.

Joselien Lissens werd twee keer knap voor doel vrijgespeeld en miste niet: 0-3 na een uur. De derde goal kwam er na een versnelling over de rechterflank van Sien Vannimmen die voorzette. Met nog twintig minuten te spelen milderde Boutersem tot 1-3. Een thuisaanval over links belandde in het Kesterse strafschopgebied, in het geharrewar zette thuiskapitein Véronique De Ruyter er haar voet tegen en de 1-3 was er. De thuisploeg zette daarna alles op alles. Met hun duelkracht drukten ze Kester-Gooik achteruit, maar de bezoekers hielden stand en gaven al bij al niet veel kansen meer weg. Er volgden nog twee soortgelijke fases in vergelijking met de aansluitingstreffer. Het bleef dan ook 1-3.

De dames van Kester-Gooik plaatsen zich zo voor de finale van de Beker van Brabant. Daarin wacht Herent. De bekerwinnaar van vorig seizoen haalde het thuis met 4-1 van Leeuw Brucom. Kester-Gooik haalde drie jaar geleden al eens de finale, maar die werd toen door corona geannuleerd. De finale wordt een duel tussen de nummers één en twee in eerste provinciale. Waar en wanneer die doorgaat, wordt later bekendgemaakt.

Doelpunten: 25’ Godart (0-1), 50’ Lissens (0-2), 58’ Lissens (0-3), 73’ De Ruyter (1-3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *