logo Casalina

Dames FC Tildonk hangen goed samen en kijken uit naar hun eerste volledig seizoen in eerste provinciale

Dames FC Tildonk hangen goed samen en kijken uit naar hun eerste volledig seizoen in eerste provinciale
De kern van de dames van FC Tildonk van voorbije seizoen

De dames van FC Tildonk hopen voor het eerst in eerste provinciale een volledig seizoen te kunnen afwerken. Als promovendus konden ze in de loop van de voorbije coronajaargang slechts een handvol wedstrijden spelen, kenden ze goede momenten maar was er nog nood aan consistentie. De groen-gelen hebben volgens trainer Jelle Roelants uit Linden de kwaliteiten en de ambitie om voor een plaats bij de beste vijf te gaan.

De ploeg ontstond een kleine negen jaar geleden toen DVK Haacht ermee ophield. Verschillende speelsters vloeiden over naar de dames van FC Tildonk. Iets meer dan twee jaar geleden kwam er een delegatie van zes speelsters van Rapide Wezemaal over dat toen zijn werking stop zette. In het seizoen 2019-2020 werden de groen-gelen kampioen en promoveerden ze naar eerste provinciale. Ze spelen trouwens hun thuiswedstrijden zaterdagnamiddag om 15 uur.

“De kloof tussen het vrouwelijke en mannelijke voetbal is absoluut nog aanwezig, maar er zijn stilaan tekenen van verbetering. Op het vlak van toeschouwersaantallen mogen we niet klagen, er komen zelfs spelers van de mannenploeg kijken daar we na de reserven spelen zaterdagnamiddag”, aldus T1 Roelants. “Onze ploeg moet in principe altijd kunnen meedingen voor top vijf, tenminste als alles wat meezit. Tijdens het voorbije korte seizoen konden we een topper winnen, we zegevierden thuis tegen reeksfavoriet Tienen. We proberen er het maximale uit te halen. Onze sterkte is onze onderlinge samenhang, het is ook al een ploeg die enkele jaren samen speelt. Onze kern bestaat uit achttien speelsters, daar kan eventueel nog ééntje bij.”

De kern bestaat uit keepster Kyana Aerts, verdedigers Laurein Van Peer, Dorina Delattin, Els Sinée, Shana Broos, Nicoline Van Driessche, Dorien Stevens en Marlot Geerts. Tot de middenvelders behoren Charlotte Galicia, Pascaline Maholo, Chris Schols, Jeniffer Waeckens en Ruth Hubrechts. De aanvallers van dienst zijn Marlies Leysen, Lissette Geysels, Britt Michiels, Shana Ahmed en Charlotte Peeters. Bij FC Tildonk verlaten Charissa Homblé (KVC Kessel-Lo 2000) en Tessa Steenhaut de club en komt polyvalente aanvallende kracht Jennifer Waeckens (Eva’s Tienen) erbij.

Hieronder volgen hun voorbereidingsmatchen op het seizoen.

28 juli 20 uur FC Tildonk – KV Mechelen B
31 juli 11 uur SC Mechelen – FC Tildonk
7 augustus 15 uur FC Tildonk – KSK Heist A
14 augustus om 11 uur FC Tildonk – Berchem Sport A

Trainer Roelants stopte vijftien jaar geleden met voetballen en stortte zich op gevechtssporten zoals judo en Brazilian Jiu-Jitsu, hij had zelfs de enorm succesvolle Wim Deputter van Brasa Belgium als leermeester. Hij was twee seizoenen T2 bij de vrouwen van Tildonk, sinds het voorbije seizoen kreeg hij de kans om zich te bewijzen als hoofdcoach. Tildonk is trouwens niet de enige ploeg die hij traint…

“Ik coach ook de A-kern van FC Oxaco-Boechout, dat actief is in het recreatieve voetbal. Dat is een gegeven waaruit ik meer vanuit de jeugd hun kwaliteiten moet opbouwen, je kan het meer bekijken als een opleiding. Deze A-reeks staat gelijk aan het niveau van eerste à tweede provinciale. Na twee seizoenen aan de kop te spelen in de A-reeks, gaan we nu terug resoluut voor de titel om zo de beste recreatieve damesploeg van Antwerpen te worden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *