Crossing Vissenaken pakt voorlopig perfect rapport na zege tegen Tielt-Winge 3000

Crossing Vissenaken en Tielt-Winge 3000 aan de aftrap met de U9 van Crossing

Tielt-Winge 3000 moest, na Boutersem en Geetbets, voor de derde keer op rij aan de bak tegen een andere titelkandidaat in derde provinciale D namelijk Crossing Vissenaken. Crossing won zijn twee openingswedstrijden tegen mindere tegenstrevers, maar raakte de voorbije speeldag slechts met de hakken over de sloot voorbij SC Outgaarden-Hoegaarden B. TW3000 wou niet nog verder achterop geraken in het titeldebat en Vissenaken wilde met een overwinning in het spoor van het ongenaakbare Boutersem blijven.

Crossing liep met hun U9 het veld op voor de aftrap, ze brachten hen klaarblijkelijk geluk. In de openingsminuut bediende Schoofs op rechts een herboren Oliviers. Die kon zich op de linkerrand van het strafschopgebied vrij toveren. Op zijn voorzet kwam Lentini voor zijn tegenstander en kopte overhoeks binnen, 1-0! Na tien minuten vindt TW-kapitein Torbeyns op rechts Van Hee die zich voorbij zijn tegenstander murwde. De vrijstaande Wauters wrong de daaropvolgende unieke kopkans de nek om. Op het kwartier leverde een hardwerkende Wauters een strak voorzetschot af. Lemmens devieerde door een bos van spelers de gelijkmaker in doel, 1-1.

Tien minuten later kopte een voor de rest onzichtbare Mertens een lange bal van Vrebos door naar Smeets die Steveny in snelheid aftroefde en geduldig afwachtte om de bal in het open gaatje in de rechterbenedenhoek binnen te trappen, 1-2! Schoofs zag zijn volley in het zijnet sterven. Na voorbereidend werk van Smeets trof Van Daele de onderkant van de deklat en kwam Vissenaken met de schrik vrij. Kort voor rust moest Putseys zich nog eens lang maken bij een schuiver van Lentini.

TW 3000 had de 1-2 aan de rust niet gestolen

In de openingsminuut van de tweede helft vond Torbeyns met een mooie cross op rechts de snelle en handige Smeets die Wauters in stelling bracht maar thuisdoelman François kon in twee tijden zijn netten schoon houden. Na tien minuten trof Oliviers op vrije trap na voorafgaandelijk handspel de deklat. Dit was voor Vissenaken het sein om nog een tandje bij te steken. TW raakte niet meer onder de druk uit en sloeg te vaak het middenveld over met de verre en goede doeltrappen van Putzeys in de richting van de aalvlugge Smeets. Vissenaken bleef echter de druk op de ketel houden; Lentini leverde een gevaarlijke vrije trap af maar Putzeys was bij de pinken. Even later zag de lepe Lentini Putzeys ver uit zijn doel staan en probeerde hem met een listig dropshot te verrassen. De vingertoppen van Putzeys waren nog net lang genoeg om de bal in corner te duwen. Lentini haakte zich met een links-rechts beweging nog eens vrij, maar zijn centraal schot stierf in de handen van Putzeys, die veel werk kreeg.

Twintig minuten voor tijd gaf de goed leidende scheids Acikgoz op rechts een vrije trap na een lichte duwfout van Deboutte op Klompkes. Klompkes trapte met zijn linker naar de verste paal waar Putzeys de bal door zijn handen liet glippen en Vissenaken alsnog de verdiende gelijkmaker kreeg, 2-2. Vissenaken ging door op zijn elan en na een combinatie Claes-Wanyberg dwong Lentini Putzeys nogmaals tot een nieuwe redding.

De ongelukkige Putzeys wil tien minuten voor tijd met een drop kick TW snel aan het vijandig doel brengen; de bal botste via de rug van de teruglopende Lentini voor de voeten van Wanyberg die de bal in het lege doel deponeerde en Vissenaken de overwinning bezorgde. Het slotoffensief van TW leverde behalve een resem corners geen doelgevaar meer op.

In de kleedkamer van Crossing werd gezongen na deze negen op negen. TW werd niet gediend door de kalendermaker en zal voor de rest van het seizoen moeten achtervolgen; in de hoop dat de andere titelkandidaten elkaar punten afhandig maken.

Doelpunten: 3’ Lentini (1-0), 16’ Lemmens (1-1), 36’ Smeets (1-2), 70’ Klompkes (2-2 strafschop), 78’ Wanyberg (3-2).