logo Casalina

Crossing Vissenaken pakt de titel na thuiszege tegen Kessel-Lo B

Crossing Vissenaken pakt de titel na thuiszege tegen Kessel-Lo B
Vrouwelijk Crossing Vissenaken viert de titel

De dames van Crossing Vissenaken bombardeerden zichzelf pas in de slotfase van de competitie in derde provinciale b. Vanaf het begin leek de focus te liggen op het jonge en nieuwe SC Out-Hoegaarden B, zij werden puik tweede. Crossing pakte voor eigen volk de titel na een 3-0-overwinning tegen een al even nieuw en jong KVC Kessel-Lo 2000 B.

Middenvelder Manuella Mus (35) uit Diest speelde voordien voor Sinaai, Zulte Waregem en Grimbergen. Ze stopte bij Miecroob Veltem na blessures. Ze coachte nog twee seizoenen “op den berg” bij Atlas Linter in eerste vrouwelijke provinciale.

Daarna ging de riem er zeven jaar af tot ze dit jaar nog een seizoen speelde voor Crossing.

“Ik was zeven jaar gestopt met voetballen, toen ze me vroegen om er nog een jaartje bij te doen. Ik had er nooit bij stil gestaan dat we kampioen zouden spelen. Ik kende de competitie ook niet. Naarmate het seizoen liep, wisten we dat we ergens bovenaan in de rangschikking zouden staan. Ik had persoonlijk na de heenmatch op Hoegaarden (ze verloren er 5-2) niet gedacht dat we kampioen zouden spelen. Het werd pas duidelijk toen we de voorbije weken belangrijke punten namen tegen sterke tegenstanders zoals Perk, Rotselaar en uiteraard Hoegaarden met een 4-1-zege. Het verschil met Hoegaarden is denk ik dat wij altijd voorzichtig geweest zijn en dat zij zich al lang kampioen waanden. We hebben het kampioenschap match per match bekeken. We zijn nooit anders gaan denken of doen. Ik denk dat we een goede mengeling hadden dit seizoen tussen ervaren speelsters en jong geweld. Daarnaast ook een keeper die punten pakt. Alles bij elkaar speel je dan verdiend kampioen”, wist Mus die er na dit kampioenenjaar mee stopt en in schoonheid eindigt.

Bij Vissenaken stoppen verschillende speelsters en zoeken ze naar vers bloed voor volgend seizoen in tweede provinciale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *