Crossing Vissenaken niet zonder slag of stoot voorbij De Koninklijke Vliegende Zwaluwen Glabbeek

Het spannende duel tussen de KVZ Glabbeek en Crossing Vissenaken eindigde op 1-2

De K. Vilegende Zwaluwen Glabbeek zagen vorige speeldag door een late tegentreffer in Scherpenheuvel een einde komen aan hun reeks van drie opéénvolgende overwinningen. Vissenaken kon het zich niet veroorloven nog met punten te morsen om de vierpuntenkloof met RWL Sport niet groter te laten worden. Beide ploegen bekampten elkaar met open vizier. Die aanvalsdrift zorgde vooral in de eerste helft langs beide kanten voor een snelle balcirculatie; doelkansen en tenslotte ook voor de eindstand.

De penningmeester van Glabbeek wreef zich in de handen daar het ideaal voetbalweertje een mooi aantal toeschouwers deed afzakken naar de Kuip. Ook de toeschouwers konden tevreden naar huis na een aangenaam kijkstuk op het scherp van de snee.

Vissenaken zette reeds in de eerste minuut de aanvallende toon. Steveny stak op rechts diep naar Lentini die op snelheid de achterlijn haalde. Ulens nam zijn voorzet in één tijd op de slof maar kon de bal onvoldoende drukken. Glabbeek reageerde onmiddellijk met een gevaarlijk schot dat naast zoefde. Vissenaken legde meer diepgang in hun spel en slaagde er vlotjes in hun voorspelers snel te bereiken terwijl Glabbeek vaak meer tussenstations inbouwde. Het spel ging tijdens de eerste dertig minuten in hoog tempo op en af.

Wanneer Lentini mooi vrijgespeeld werd en de backlijn indook, slaagde doelman Willems er in om op het juiste moment de bal met beide handen te blokkeren. De uitgekookte Lentini liet zich vallen en de scheids floot strafschop, daar werd nog over nagekaart. Specialist Ulens stuurde Willems de verkeerde kant op en Vissenaken op voorsprong.

Glabbeek was eventjes van de kaart en Vissenaken bleef drukken wat een resem corners opleverde die vanaf rechts getrapt werden door Sempels en van op links door Wanyberg. Een slecht weggewerkte hoekschop van Wanyberg belandde voor de voeten van Hannes Claes die afdrukte. Door het bos van spelers zag Willems dit schot niet komen en ligt de bal opnieuw in de Glabbeekse netten.

Vijf minuten later speelde Govaerts op links Jean-Pierre vrij die in één tijd de bal voor doel brengt. Pacolet, centraal voor doel in niemandsland, hoefde maar de bal tegen zijn hoofd te laten vallen om terug spanning in de wedstrijd te brengen met de 1-2 ruststand. Drie doelpunten in tien minuten beloofde misschien nog meer spektakel in de tweede helft?

Jammer genoeg was de tweede helft van mindere kwaliteit. Glabbeek had moed geput uit hun tegentreffer en bleef niet bij de pakken zitten. Hun steriele druk werd door een achteruit leunend Vissenaken relatief eenvoudig opgevangen. Vissenaken beperkte zich tot enkele gevaarlijke uitbraken die de snelheid en precisie van de eerste helft misten.

De Glabbeekaanhang kreeg twintig minuten voor tijd nog even hoop op de gelijkmaker toen Jean-Pierre Royen het straatje instuurde. De negentienjarige en technisch vaardige pocketspeler, op de huid gezeten door Sempels, koos voor een lob die stierf in de handen van de goed uitgekomen Vissenaken-doelman François, misschien was een schuiver naar de tweede paal een betere keuze geweest.

Ook na het laatste fluitsignaal wreef de kassier van Glabbeek zich in de handen want Vissenaken bleef in de kantine hangen om te vieren, maar keek ook met belangstelling uit naar het resultaat in de derby tussen Scherpenheuvel en Rillaar.

Doelpunten: 31’ Ulens (strafschop 0-1), 34’ Claes (0-2), 39’ Pacolet (1-2)

Volgende zaterdag volgt voor Vissenaken de topper in eigen huis tegen Rillaar. Allen daarheen!