logo Casalina

Crossing Vissenaken kan bijna Sporting Kampenhout verrassen in bekeravontuur

Crossing Vissenaken kan bijna Sporting Kampenhout verrassen in bekeravontuur
Sporting Kampenhout voorbij Crossing Vissenaken met penalties Foto Jeroen Goolaerts

Derdeprovincialer Crossing Vissenaken was dodelijk efficiënt op het veld van Sporting Kampenhout uit derde amateur in het kader van de openingsronde van de Croky Cup. Na de reguliere speeltijd stond het 3-3, een gemiste strafschop op de paal stond tussen de kwalificatie voor Crossing in de weg. Sporting Kampenhout haalde opgelucht adem en speelt volgende zondag op het Naamse Cercle Sportif Onhaye, eveneens uit derde amateur.

De eerste prik van CRV was meteen raak

Kampenhout begon niet al te geconcentreerd. Bezoeker De Kerpel met de diepe bal naar Wanyberg en hij bereikte aan de tweede paal Klompkes die binnenschoot. De vroege 0-1 stond op het scorebord. Put trapte naast doel, Er schoot hoog over doel en kon niet afwerken aan de tweede paal. Kampenhout komt enkele minuten voor het half uur langszij via een strafschop die Roekens omzette. CRV speelde allesbehalve aangeslagen verder en zag een sterke Roosen Oliviers wegsturen. Deze laatste realiseerde de perfecte voorzet die Klompkes binnenknikt, 1-2 en de tweede treffer voor Klompkes.

Er en Azdad waren een gesel op de linkerflank, maar de bezoekende defensie met een sterk centraal duo Roosen-Claes en op de flanken Steveny en De Kerpel stonden pal. We gingen rusten bij 1-2.

De tweede helft begon met een hoger tempo bij de thuisploeg en CRV kreeg het moeilijk. Dat was niet verwonderlijk daar ervaren krijger Vangrunderbeek bij Kampenhout in de ploeg kwam én dat had effect! Eerst speelde hij binnendoor naar Put die de bal net niet kon raken. Even later zette Vangrunderbeek voor vanaf links waarop Roekens aan de tweede paal binnenknikte, door opnieuw Roekens, 2-2. De thuisploeg rook bloed en drukte door, het is pas in de 70ste minuut dat CRV lijkt te breken want na een uitstekende combinatie wordt het 3-2 via Put, Roekens en afwerker Janssens. Het was voor Noa zijn eerste officiële treffer voor SPK, hij stond samen met broer Maxime op het veld.

CRV kon enkele keren de laatste pass niet goed uitspelen tot twee minuten voor tijd Lentini in stelling komt en hij schoot de 3-3 binnen, een stunt in de maak?

Strafschoppen dus en daarin mist bezoeker Jeroen Schoofs, zijn inzet vloog op de paal, CRV ligt uit de beker.

Crossing Vissenaken op bezoek in Kampenhout
Crossing Vissenaken op bezoek in Kampenhout

Doelpunten: 6’ Klompkes (0-1), 27’ Roekens (1-1 strafschop), 32’ Klompkes (1-2), 53’ Roekens (2-2), 64’ Noa Janssens (3-2), 87’ Lentini (3-3).
Strafschoppen: Maxime Janssens (1-0), Schutters (1-1), Noa Janssens (2-1), Schoofs (2-1), Roekens (3-1), Klompkes (3-2), Vangrunderbeek (4-2), François (4-3), Heyvaert (5-3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *