logo Casalina

Crossing Vissenaken heeft goede kaarten in handen voor promotie. Hun B-ploeg met jeugd start in vierde provinciale!

Crossing Vissenaken heeft goede kaarten in handen voor promotie. Hun B-ploeg met jeugd start in vierde provinciale!
Crossing Vissenaken domineerde in de eerste helft

Derdeprovincialer Crossing Vissenaken deed in de loop van het voorbije seizoen een meer dan stevige gooi naar promotie. Na vijf matchen en een tien op vijftien stonden de blauw-witten op amper een driepunter van de leiding, corona stak een stokje voor de rest. Volgend jaar willen ze met hernieuwde ambitie het voetbaljaar inzetten met hun eerste team, maar ook met hun nieuwbakken tweede ploeg die met eigen jeugd in vierde provinciale zal uitkomen.

“Het seizoen liep jammer genoeg voor ons snel ten einde. De voetbaljaargang voordien werden we eigenlijk door een regel van drie van de titel gehouden op vijf matchen van het einde van de competitie. CRV stond toen één punt voor op FC Geetbets dat weliswaar een match minder telde. Zonder te spelen kregen ze dus een winstmatch bij en werd het kampioenschap door onze neus geboord. Dit seizoen waren we gestart met tien op vijftien en stonden we op drie punten van de leiding toen de competitie terecht werd afgeblazen. We bleven altijd wel doortrainen in kleine groepjes van drie tot eind januari. Nu liggen we nog even stil”, legt trainer Kris Deldime uit.

Zo goed als geen enkele basisspeler verliet Crossing.

“Met aanvallende krachten Nicolas Lentini en Brandon Wanyberg kregen we er heel wat kwaliteit bij. Sterkhouders zoals topschutters Amaury Ulens, Ruben François, Sanne Oliviers en Thomas Vranckx verlengden allen hun verblijf zodat we met ambitie aan het nieuwe seizoen mogen starten. Ook aanvoerder Yoni Vangoethem doet er op zijn bijna 37e nog een jaartje bij. Veel wordt er ook verwacht van Ashot Sarkisjan (ex-KVK Tienen en Torpedo Hasselt) die dit seizoen niet aan spelen toekwam, maar na een operatie nu stilaan fit geraakt en dus klaar zal zijn voor het nieuwe seizoen. Dit is nog een extra troef voor Crossing Vissenaken”, wist de opgetogen coach te melden.

De kern werd afgeroomd naar zeventien veldspelers om ruimte te maken voor de ploeg in vierde provinciale die vanaf volgend seizoen start.

“Dit nieuwe team staat volledig in het teken van opleiding en zal grotendeels bestaan uit jongeren uit onze eigen jeugd. De ploeg zal geleid worden door Noel Cultiaux, die zijn sporen vooral als jeugdtrainer van STVV en KVK Tienen al verdiende. Hun thuiswedstrijden vinden plaats op zaterdagavond voor de wedstrijd van het eerste team.”

Opmerkelijk is dat de ploeg uit het Tiense in deze moeilijke tijden zijn lidgeld verlaagt.

“Het lidgeld voor alle spelers procentueel wordt verlaagd voor het nieuwe seizoen rekening houdend met het aantal maanden dat er effectief gespeeld werd. Bij vele verenigingen liggen de kaarten anders. Crossing Vissenaken wil haar trouwe leden, een kleine vierhonderd, iets teruggeven voor het moeilijke seizoen dat we nu doormaken. Het dient gezegd te worden de organisatie en knowhow is dik in orden. Onze accommodatie behoort tot de beteren in de provinciale reeksen met een synthetisch veld en een grasveld, een mooie, gezellige kantine en twaalf kleedkamers. Ook de vele vrijwilligers zijn een grote meerwaarde”, klonk het lovend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *