Net voor de aftrap bij FC Binkom - Crossing Vissenaken met Forddealer Steven Berghen

Crossing Vissenaken wilde zijn zegereeks van veertien opéénvolgende gewonnen wedstrijden verder zetten op het veld van FC Binkom. In de eerste helft waren de thuisspelende groen-zwarten levensgevaarlijk, in de tweede helft viel de spreekwoordelijke cent in het voordeel van de opzittende bezoekers. De 45 op 45 was finaal binnen.

De aftrap met bijhorende matchbal werd geschonken door Steven Berghen, de lokale Ford dealer die gevestigd is in onder meer Boutersem.

In de eerste helft had Vissenaken het meeste balbezit, dat leverde weinig of geen doelgevaar op.

Thuisdoelman Renders moest slechts één keer tussenkomen op een grondscherende vrije trap van Sanne Oliviers. Op het halfuur trok de scheids te lichtzinnig een tweede gele kaart voor thuisspeler Coosemans die schijnbaar onvrijwillig in de weg liep bij een vrije trap. Deze uitsluiting werkte als een rode lap op een stier op FC Binkom. Tits rondde een solo af met een grondscherend schot dat doelman François met één hand in hoekschop moest verwerken. Vervolgens bereikt Tits op links Clément Cleynen die de achterlijn haalde en teruglegde op Thomas Onkelinx. Zijn wegzwabberende volley werd door François in corner gebokst. Een vrije trap van Cleynen werd door Onkelinx naar doel gekopt waar François nogmaals redding moest brengen en vervolgens door één van zijn verdedigers op de doellijn moest worden bijgesprongen.

FC Binkom was in de eerste helft klaar voor Crossing Vissenaken

Crossing Vissenaken mocht aan de rust de handschoenen van zijn keeperkapitein François kussen dat het nog 0-0 stond.

In het begin van de tweede helft moet Renders twee keer na mekaar zijn doel verlaten om de snelle Lentini en Klompkes af te houden. Na een kwartier kreeg rechterflankverdediger Saboo op zijn inworp terug de bal in zijn voeten via Klompkes; hij stoomde op snelheid tot aan de achterlijn en leverde een scherp aangesneden voorzet af die door De Kerpel aan de eerste paal werd binnengekopt, 0-1!

Saboo had een groot aandeel in de openingstreffer van Crossing Vissenaken op FC Binkom

Vijf minuten later werd de bal gerecupereerd en in één tijd doorgespeeld naar Oliviers die zich makkelijk ontdeed van zijn opponent. Zijn voorzet werd op de rand van de kleine rechthoek binnengeduwd door Schoofs. Binkom legt zich niet neer bij de 0-2 achterstand. Tussendoor in minuut 72 moest ook bezoeker Roosen naar binnen met zijn tweede gele dus rode kaart, tien tegen tien. Een venijnige kopbal van Onkelinx na vrije trap van Clement Cleynen moest door François over de lat getikt worden. François wa ook op de afspraak bij een volley van de ingevallen Baldewijns in de korte winkelhaak. Tien minuten voor tijd moest Renders Lentini van een doelpunt houden, zijn tussenkomst caprioleerde in de voeten van Oliviers. Hij bleef zoeken tot hij het juiste gaatje vond om de wedstrijd definitief dood te maken met de 0-3.

Ook na deze wedstrijd blijft Crossing Vissenaken de enige ploeg in de lagere provinciale reeksen van Vlaams-Brabant die nog geen punten liet liggen. Proficiat!

Doelpunten: 62’ De Kerpel (0-1), 65’ Schoofs (0-2), 78’ Oliviers (0-3).