logo Casalina

Coup de théatre! Voetbal Vlaanderen legt voetbalcompetitie alsnog vier weken stil!

Coup de théatre! Voetbal Vlaanderen legt voetbalcompetitie alsnog vier weken stil!
Het voetbalveld van VK Holsbeek zal de komende maand niet door de A- en B-ploeg gebruikt worden

Nadat het kabinet van Vlaams minister van sport Ben Weyts, Voetbal Vlaanderen en Vis-ta!, het onafhankelijk platform voor niet betaald voetbal, provinciaal en nationaal, gisteren besloten om de voetbalcompetitie tot na de herfstvakantie te laten plaats vinden ligt vandaag iets anders op tafel. Voetbal Vlaanderen legt alle competities in amateurvoetbal als gevolg van covid 19 stil, de U6 tot de U17 kunnen wel nog spelen.

“Er is vanuit de bevoegde instanties duidelijk heel wat sympathie en begrip voor de moeilijke situatie waarin onze clubs en hun bestuur zich bevinden alsook veel respect voor manier waarop iedereen in moeilijke omstandigheden probeert om het maximum eruit te halen voor haar (jeugd)spelers, aangesloten leden en iedereen die betrokken is bij de clubs. Illustratief hiervoor is de beslissing om de kantines naar aanleiding van de nieuwe corona-opstoot niet te sluiten en ons de kans te laten zo lang mogelijk op een zo normaal mogelijke manier actief te blijven. Er is ons ook duidelijk gemaakt dat daar geen marge meer op zit en dat, als de clubs zich niet aan de regels houden, het sluiten van de kantines én de stopzetting van de competitie de volgende stap is”, klonk het gisteren nog bij Vis-ta.

Het volgende evaluatiemoment ging normaliter na de herfstvakantie plaats vinden.

De Raad van bestuur van Voetbal Vlaanderen trok vandaag de stekker uit dat plan gezien het stijgend aantal besmettingen en vindt het met de huidige maatregelen blijkbaar onmogelijk om veilig wedstrijden te organiseren.

“De competities van tweede amateur tot en met vierde provinciale en het recreatieve voetbal wordt voor onbepaalde duur gestaakt. Jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen laten we toe, als ze  tenminste in de eigen regio plaatsvinden”, wisten ze bij Voetbal Vlaanderen.

Het verschil tussen officiële matchen en vriendschappelijke matchen ligt hem in het gebruik van de kleedkamer. Bij vriendschappelijke matchen vinden er minder tactische besprekingen plaats en zijn de verplaatsingen normaal gezien minder ver.

Één gedachte over “Coup de théatre! Voetbal Vlaanderen legt voetbalcompetitie alsnog vier weken stil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *