logo Casalina

Coronabreak viel misschien net goed voor Sporting Molenbeek

Coronabreak viel misschien net goed voor Sporting Molenbeek
Sporting Molenbeek twee seizoenen terug

Kersverse derdeprovincialer Sporting Molenbeek heeft het niet onder de markt in de A-reeks. Na vijf matchen hebben de blauw één puntje op vijftien, dat puntje gingen ze uitgerekend op het veld van derbyrivaal VC Bekkevoort oogsten. Trainer Bjorn Ruysen verwijt zijn spelers niets, hij verwacht wel dat er nog een keerpunt aankomt.

De ploeg wist pas begin juli dat ze stegen als tweede, samen met de kampioen in hun reeks, vierde provinciale B, KMJ FC Zichem.

“Tegenover vorig seizoen stopte een speler, maar hebben we ons niet versterkt. In vierde provinciale zou dat weinig uitmaken en zouden we voor de prijzen meespelen, in derde provinciale scheelt dat een slok op de borrel”, opent Ruysen. “Op bezoek bij aartsrivaal Bekkevoort konden we absoluut niet verliezen. We stonden messcherp, iedereen was dubbel gemotiveerd en mijn spelers moesten drie keer voorbijgegaan worden. Het is ons perfect gelukt om daar een goede match neer te zetten. In de vier overige wedstrijden hebben we zelf geprobeerd om het spel te maken, maar dat viel niet mee. Kwalitatief is het anders tegenover vierde provinciale en als we een goal tegen krijgen, durven de kopjes al eens te snel naar omlaag te gaan. Op een tijdspanne van een kwartier à twintig minuten gaven we soms een match weg. We verloren steeds met overdreven cijfers. Op Rummen hebben we drie à vier grote kansen de nek omgewrongen en gaan we finaal met 1-0 de boot in.”

Deze tweede coronabreak valt voor Sporting Molenbeek misschien net goed.

“Op zich valt deze coronapauze misschien op een goed moment zodat we de hoofden kunnen leeg maken. De spelers zijn nu individueel aan het trainen, ze werken loopschema’s af. Het is koffiedik kijken waar we zullen staan begin 2021, wanneer de competitie weer van start zou gaan. Pas vanaf midden december kunnen we weer samen trainen en oefenmatchen spelen. We moeten op twee weken klaar staan, een stevige opgave. Gelukkig zijn we een gezonde club met een grote aanhang, vooral dat laatste gegeven is hartverwarmend. Ik hoop dat het keerpunt er voor ons aankomt en dat de fans kunnen vieren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *