Collectief van HO Bierbeek B maakt het verschil bij SMS Lubbeek

Kapiteins Jalali (l, Lubbeek) en Cipers (Bierbeek)

SMS Lubbeek won zijn laatste drie wedstrijden en kon mits winst tegen Bierbeek de koppositie in derde provinciale C overnemen. Ook de jonge veulens van Bierbeek waren goed bezig en konden vandaag rekenen op Gilles Puttevils van de A-ploeg die hervatte na een revalidatie van enkele weken. Beide ploegen beschikken over technisch vaardige spelers die allen vertrouwd zijn met kunstgras. Dat bood perspectief op een hoogstaande pot voetbal.

Na tien minuten moest thuisdoelman Hoskens een eerste keer plat op een schot van linkspoot Kindekens. Drie minuten later speelde Slootmakers in op Puttevils die de bal in de loop van kapitein Cipers lepelde. Hij ging alleen de rechthoek in en werd neergehaald door Hoskens. Kindekens zette de strafschop om. In de tegenstoot kreeg Lubbeek zijn enige kans in de eerste helft wanneer een opzittende Vidal de bal tot bij Devroey kreeg. Zijn voorzet vond de vrijstaande Lemmens die de bal niet goed raakte; weg kans en weg gelijkmaker.

Nog eens twee minuten later belandde een cross van Declerc bij Kindekens die met een schijnbeweging en zoekend naar zijn linker zijn tegenstrever in de wind zette, de 0-2 was een feit. Op een vrije trap van Puttevils kopte Vannerum nipt naast. Een kopbal van Kindekens naar de grond werd gered door Hoskens. Op basis van doelkansen mocht HO Bierbeek de terechte 0-2 voorsprong aan de rust claimen.

Lubbeektrainer Pairoux gooide er met Theys en Haston Njumewang Enongene twee extra aanvallers in.

In het aanvangskwartier van de tweede helft kon SMS Lubbeek wat meer druk ontwikkelen door sneller voor de lange bal te kiezen. Dat leidde uiteindelijk slechts tot één doelkans wanneer Vandersmissen zich op links vrij dribbelde en Theys zijn voorzet naast kopte. Twintig minuten ver in de tweede helft vond de zeventienjarige Nassif Nasreddine op links de vrijgelopen Kindekens. Hij liep de lijn af en legde, wederom met zijn linker, terug op Vannerum die in de korte hoek de 0-3 devieerde. Thuisdoelman Hoskens moest in dezelfde minuut tweemaal handelend optreden na schoten van Enis en Nassif. Schodts vergat een slechte terugspeelbal in het Lubbeekse doel te deponeren. Lubbeek kon daar alleen een gevaarlijke deviatie van Theys na voorbereidend werk van Vandersmissen tegenover stellen. Bierbeekdoelman Meulemans moest pas nu zijn eerste save van de helft uit zijn handschoenen schudden. Vijf minuten voor affluiten moest Lubbeek de kelk tot op de bodem ledigen met de 0-4 van Vandrepol. Met twee doelpunten en een assist bekroonde Naten Kindekens de collectieve glansprestatie van HO Bierbeek.

Naten Kindekens van HO Bierbeek B was de matchwinnaar

Doelpunten: 13’ en 15’ Kindekens (0-1 en 0-2 strafschop), 67’ Vannerum (0-3), 85’ Vandrepol (0-4).

Lubbeektrainer Pairoux stelde vast dat zijn ploeg weinig verkeerd deed, maar gepakt werd door de snelle omschakelingsmomenten aan hoge intensiteit bij de jonge veulens van Bierbeek. De regiosport-correspondent heeft genoten van het beste voetbal dat hij sinds jaren in derde provinciale gezien heeft en dat door een ploeg met spelers allen jonger dan twintig. Ook scheidsrechter Stijn Van Der Meulen was op het niveau van Bierbeek! Met deze verdiende overwinning komt ook HO Bierbeek slechts op drie punten van het leidersduo Tildonk en KDN United te staan. Spanning blijft dus troef in deze reeks!