Q8 tempo oil banner

 

Clubmonument Freddy Dekeyser is niet meer

Clubmonument Freddy Dekeyser is niet meer
Freddy stond altijd paraat voor een grap of een grol

Bij de derdeprovincialer BHS United overleed voorbije zondag hun grootste supporter Freddy Dekeyser (65) uit Boortmeerbeek. De voorbije kwarteeuw was hij terreinverantwoordelijke voor KRC Boortmeerbeek en dan kortelings voor fusieclub BHS United. Hij overleed na een slepende ziekte.

Al als klein ventje liep hij rond op de voetbalclub in Boortmeerbeek. Hij werkte voor de gemeente Boortmeerbeek en hielp daarbuiten enorm bij de aanleg van het B-veld, waar de jeugd actief is. Naar eigen zeggen voerde hij hiervoor minstens duizend kruiwagens zand aan. Iets meer dan een jaar geleden verscheen er een artikel over de illustere man met de sigaar aan de Meerbemdweg, dat kan u hier nog eens rustig nalezen.

“Freddy is en was een monument voor de club. Hij zorgde er voor, zo lang ik me kan herinneren, dat het A-veld er altijd perfect bij lag. Dat was altijd tot in de puntjes verzorgd”, loofde ex-speler en trainer van BHS United, Joey De Groof, Dekeyser.

De voorbije maanden volgde hij de club van zijn hart nog trouw op thuis- en uitwedstrijden, dit in het gezelschap van zijn vrienden. Hij toonde zich ondanks zijn ziekte bij momenten nog scherp en humoristisch.

Dekeyzer overleed thuis in Boortmeerbeek in aanwezigheid van zijn geliefden. Een groot clubmonument ging heen. Www.regiosport.be biedt bij deze aan zijn omgeving en nabestaanden een welgemeende innige deelneming en veel sterkte toe voor de komende periode. Meer info omtrent zijn uitvaart vind je hier.

Geef een reactie