City Pirates in eerste helft tot zinken gebracht bij Olympia Wijgmaal

Bambi scoort de 1-0 en zijn derde seizoenstreffer

Op amper twintig minuten tijd telde Olympia Wijgmaal de bezoekende City Pirates uit Merksem uit. Eerst Bambi en dan Mertens en Morgan op enkele minuten tijd telden de geel-blauwen uit. In de tweede helft lag het tempo lager en konden de Antwerpenaren eruit komen, dit mondde zelden uit tot echt gevaar. Halfweg stond het 3-0 en dat bleef het.

Na een kleine studieronde van tien minuten begonnen de teams eraan.

Merksem begon goed te combineren net voor het strafschopgebied van Olympia en Siebens werkte goed mee als stoorzender. Aan de overzijde werd Dewaet in combinatie met Bambi die rol toebedeeld, verdediger Alaerts dreigde met schoten uit de tweede lijn. Een één-tweetje Ceusters-Bambi eindigde centraal voor doel bij Benamar die over kopte. Uit het niets zette Ceusters over rechts een aanval op, aan dezelfde zijde stuurde hij Bambi diep die naar goal bijstuurde. Vanuit een scherpe hoek vuurde hij een hard schot op doelman Verbist af, via de goalie ging de bal binnen, 1-0. Een Antwerpse voorzet vanaf rechts viel op de voet van Sawaneh, bij OHL-fans uiteraard gekend als Ibou. Hij schrok en tikte ijlings over. Via diepe ballen werden bezoekers Omeruo en Sawaneh gezocht, zelden werden ze gevonden.

Olympiaan Alaerts en bezoeker Ibou Sawaneh vochten vele duels uit

Met nog vijf minuten tot de pauze, zette Mertens zich achter een vrije trap en schilderde die in de rechterbovenhoek, 2-0. Merksemse doelwachter Verbist was volkomen kansloos. Amper enkele minuten later belandde een botsende bal na corner bij Morgan die als kleinste van de hoop pardoes de 3-0 binnenkopte. We gingen rusten bij 3-0.

De tweede helft begon met een pittiger Merksem. Enkele minuten voor het uur ontsnapte bezoeker Omeruo. De Keukeleer bleef naast hem lopen, maar samen waren ze onderweg naar Wijgmaals doel, goalie Vanwelkenhuysen kwam tussen. Kort daarna trapte Antwerpenaar Wilms de bal nog op de linkerpaal via een vluchschot. Invaller Misovic probeerde de bal in de slotfase nog naar het Wijgmaaldoel te trappen, maar Vanwelkenhuysen stond pal. Siebens trapte nog in het zijnet en Ibn El Mokadem in de handen van de doelman.

De drie punten bleven in Wijgmaal, dat in tweede amateur B nu de zesde plaats deelt met het Limburgse Belisia van Luc Nilis. Olympia Wijgmaal trekt komende zaterdagavond vanaf 20 uur op en tegen Tongeren ten strijde vanaf 20 uur. De City Pirates zakten naar de twaalfde plaats. Zij hebben kans op weerwraak voor eigen publiek op zaterdagavond 4 december vanaf 20 uur en dat tegen KFC Houtvenne.

Doelpunten: 25′ Bambi (1-0), 40′ Mertens (2-0), 43′ Morgan (3-0)