logo Casalina

Broers Joery en Jordy werken professioneel samen maar beduvelen elkaar met plezier op het voetbalveld

Broers Joery en Jordy werken professioneel samen maar beduvelen elkaar met plezier op het voetbalveld
Jordy (l) en Joery Torreele vriendschappelijk op de werkvloer, op het voetbalveld ligt dat anders

Al van kleinsaf aan vormen Joery (38) en Jordy (36) op het voetbalduo, aanvankelijk nog samen bij Verbroedering Wilsele, KFC Werchter en KFC Baal en Plenke Werchter. Daarna scheidden hun wegen, Jordy staat in doel bij SK Plenke Werchter. Joery staat in de spits bij aartsrivaal KFC Werchter, enkel de Tremelobaan scheidt de twee rivaliserende Werchterse voetbalverenigingen. Minstens twee keer per jaar kijken ze elkaar in de ogen in de enorm sfeervolle derby’s, ze hopen dat dit snel opnieuw mogelijk is!

Beide broers zijn afkomstig uit Wilsele, maar maken nu al een klein decennium het voetbalminnende Werchterse onveilig. Jordy was vier, Joery vijf, toen ze tegen een bal begonnen te trappen bij het plaatselijke FC Verbroedering Wilsele. Na enkele jaren verkasten beiden naar KFC Werchter en speelden ze ook bij KFC Baal bij de kadetten. Joery was ondertussen verhuisd naar de rechtshalfpositie, Jordy vertoonde een tikkeltje minder doorzettingsvermogen. Wat er ook van is beiden belandden op een bepaald moment samen bij SK Plenke Werchter, ondertussen speelt Joery ondertussen al enkele seizoenen opnieuw in de spits in de Grotestraat bij KFC Werchter. Jordy staat in doel in het Corneel Van Leemputtenstadion bij Plenke.

“We beduvelen elkaar op een plezante manier op het veld. Ik wil zoveel mogelijk scoren tegen mijn broer”, wist Joery. “En ik wil hem dat persé beletten”, reageerde Jordy gewiekst. “In aanloop van derby’s flakkert die rivaliteit wel eens op. Uiteraard niet in die mate dat ik een gereedschapskist op zijn voeten laat vallen om hem te verwonden ofzo”, grapt Jordy. “We houden elkaar scherp en zo moet het, die derbyrivaliteit verdwijnt wat bij de jeugd. Wij als ouderen moeten het voorbeeld geven en het vuur erin krijgen. Mijn beste herinnering aan die burenstrijd is toen we thuis met drie tegen nul wonnen tegen Plenke en ik mijn broer enkele keren kon verschalken. Dat was in januari 2020”, glimlacht Joery fier. “Ik herinner me nog een mooie zondagnamiddag in maart 2017, toen gingen we met 3-5 winnen op KFC, dat was ook wel genieten”, klonk het jennend bij Jordy. “Het leuke eraan is ook dat je na de wedstrijden aan de toog blijft hangen, dat is nu jammer genoeg al veel minder dan voorheen. De jongere spelers zijn meer geïnteresseerd in hun gsm dan in het sociale rondom hen. We kijken nu al reikhalzend uit naar de volgende derby, waarom niet tijdens de voorbereiding al”, klonk het bij beiden. “Corona of niet sinds dat begon zijn we nog geen gram bijgekomen. Ik doe veel aan padel en Joery gaat veel lopen met de hond.” Normaal gezien ambieert KFC Werchter komend seizoen promotie in zijn reeks in vierde provinciale, Plenke Werchter op zijn beurt kan op zijn beurt voor een verrassend seizoen tekenen.

Ze werken al een half leven samen, waarvan de laatste zes jaar bij Toro Technics in de Varentstraat in Werchter. Jordy richtte de firma op en Joery is zijn trouwe kompaan.

“We installeren garagepoorten of verrichten er automatisaties aan net zoals aan sectionale poorten. Ook in zonweringen zijn we actief. Tot nu toe heetten we Toro-Technics. Omdat een concurrent dezelfde naam heeft en sneller een patent daaromtrent aanvroeg, heten we vanaf begin mei TT-Technics. Zowel industriëlen als particulieren kunnen bij ons terecht. We zijn momenteel de zaak wat aan het uitbreiden en zullen normaal gezien nog wat personeel aannemen in de toekomst. We zijn blij dat ondanks deze coronaperiode we aan het werk kunnen blijven en ons amuseren op de werkvloer.”

De Torreeles staan steeds paraat
De Torreeles staan steeds paraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *