logo Casalina

Brent Vander Elst kwam terug thuis bij Sportief Rotselaar

Brent Vander Elst kwam terug thuis bij Sportief Rotselaar
Brent Vander Elst (25) zit graag in het oog van de storm op vlak van actie

Sportief Rotselaar opent zaterdagavond de competitie thuis tegen het gepromoveerde Tielt-Winge 3000. Na een jaartje in eerste provinciale keerde controlerende middenvelder Brent Vander Elst (27) terug “naar huis”, naar Sportief Rotselaar een reeks lager.

“Na een jaartje weg te zijn voelde het heel goed om terug te keren, het voelde aan als thuis komen. Ik kwam terecht in een heel goede ploeg met vooral jongen gasten maar één voor één toffe kerels. Daarbuiten hebben we nog een toptrainer die vooral heel veel grinta en vertrouwen geeft aan zijn kern”, wist Vander Elst die in december voor de derde keer vader zal worden, na Nio en Mayson is het opnieuw een zoon.

Bij zijn vorige passage zat de harde werker op het gemiddelde qua leeftijd, in deze kern is hij nu één van de meest ervaren spelers.
“Het is leuk en motiverend om met jongere spelers op het veld te staan. Het is veel lopen en als je dan je ervaring kan meegeven aan hen en ze sturen. Door de coaching zie je hen sterker worden en zelf steken ze nog wekelijks een tandje bij.”

Promovendus Tielt-Winge wordt door de geel-blauwen niet onderschat.

“We gaan ze zeker niet te onderschatten. Het is een moeilijke ploeg denk ik, maar als zie hoe enthousiast de training deze week verlopen is, dan zie ik het goed komen. We zijn er klaar voor na lang wachten. We spelen in een stevige reeks en weten dat we geen geschenken zullen krijgen, maar ook dat zie ik prima in orde komen. We hebben er de kwaliteiten voor”, wist de twintiger uit Bertem die tijdens de voorbereiding veel ging gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *