Bracht de lokale politieke coalitie VS Kortenaken tegen SK Waanrode geluk?

De netten trilden zeven keer in de derby tussen VS Kortenaken en SK Waanrode

Vooral in de tweede helft werd het verschil gemaakt in deze derby tussen VS Kortenaken en SK Waanrode, thuisspeler Lars Rosschaert was in bloedvorm en scoorde vier doelpunten, die mee leidden tot een strenge 7-0! De aftrap op deze zonnige namiddag werd gegeven door de lokale coalitiepartners van CD&V – NVA – Vooruit uit Kortenaken met een talrijke opkomst van lokale supporters!

De wedstrijd werd op gang gefloten door scheidsrechter Dominiek Perdieus, beide elftallen namen een korte studieronde.

VS Kortenaken kreeg het balbezit aangereikt door SK Waanrode en deze loerden op de snelle omschakeling. De wedstrijd ging gelijk op en SK Waanrode stond het neus aan de venster maar doelman Dumon pareerde, iets later halfweg de eerste helft werd een doelpunt van SK Waanrode afgekeurd voor buitenspel. VS Kortenaken creëerde wat halve kansen, maar rond minuut 32 was het moment van Rosschaert dan aangebroken, met een schuiver van buiten de zestien verschalkte hij de doelman van SK Waanrode, Vangoidsenhoven.

Ook de zon was van de partij op de derby in Kortenaken

In de tweede helft ging VSK verder op zijn elan.

VS Kortenaken nam deze volledig in handen. Het sterke trio Borgugnons, Salien en Gilis heersten op de middenstrook en speelden vaak Rosschaert en Calgan vrij. In een tijdspanne van 25 minuten stonden de bordjes op 5-0. Daarna controleerde VSK rustig de wedstrijd uit en wist het nog twee keer te scoren via Matterne en andermaal Rosschaert.

Bij VSK kwamen zes spelers in actie die reeds tien jaar geleden de opgang vanuit vierde provinciale meemaakten en nog eens twee jongeren van negentien jaar. De VSK supporters zagen dat het goed was in een overvolle kantine na de wedstrijd. Misschien het signaal dat de politiek regelmatiger moet afzakken naar VSK om een wedstrijd te volgen? Enkel de toekomst zal het zeggen!