Boutersem United werk feilloze voorbereiding af, ook KV Tremelo moet voor de bijl

Boutersem United (r) ging winnen bij KV Tremelo

Boutersem United kwam met 1-9 uithalen op medederdeprovincialer. Ze kregen wel voor het eerst een doelpunt te slikken in de campagna om de Beker van Brabant. Aan de rust stond het nog maar amper 1-3, maar een strafschop kort na de pauze leidde een snelle scoreverhoging in.

De bezoekers hadden tijdens de eerste 30 minuten de controle en speelden snel combinatievoetbal. Tremelo had wel de eerste kans via El Attabi, die ging vier tegenstanders voorbij maar zijn inzet werd afgeblocked. Aan de overkant dreigde Stockx met een schot naar de rechterbenedenhoek, doelman Claes pakte en had het nog onder controle. Een minuut later was Vanzavelberg gelanceerd en scoorde. Na een collectieve actie van Boogaerts, Buisseret en Nys werkte Binon na een voorzet vanaf links de bal centraal in doel, 0-2. Op het half uur werd Vanzavelberg diep gestuurd, hij werkte af in de linkerhoek, 0-3 op het half uur.

In het slotkwartier van de eerste helft begon Tremelo te drukken. Dat rendeerde via een snelle uitval van Meerkens na doorsteekbal van Mariens. Hij omspeelde links de doelman en trapte overhoeks binnen, 1-3. De eerste tegentreffer voor Boutersem in deze bekercampagne. Mariens (twee kopballen en een overhoeks schot gepakt door keeper Stroobants) en Baeten (alleen door op doel) kregen nog kansen op de aansluitingstreffer.

In het tweede helft bestond enigszins betwisting over een trekfout, maar stond de ref de strafschop toe die Stockx benutte. Boutersem denderde verder, Meerkens had nog kansen voor KVT. De afsluitende strafschoppensessie werd nog door Tremelo gewonnen met 4-3.

Doelpunten: 4′ Vanzavelberg (0-1), 15′ Binon (0-2), 26′ Vanzavelberg (0-3), 39′ Meerkens (1-3), 47′ Stockx (1-4 strafschop), 50′ Vanparijs (1-5), 59′ De Silva (1-6), 70′ Marchal (1-7),  77′ Vossen (1-8), 84′ Marchal (1-9).