logo Casalina

Boutersem United bezig aan wederopstanding: zestien doelpunten op drie matchen tijd!

Boutersem United bezig aan wederopstanding: zestien doelpunten op drie matchen tijd!
Boutersem United in de plensende regen voor het scorebord op Rotselaar

Na een nul op zes komt Boutersem United op toerental. Ze wonnen met 0-4 op het veld van Sportief Rotselaar B en halen zo een negen op negen en hijsen zich zo stilaan naar de middenmoot. Trainer Joeri Vandecauter zit ondanks de mooie cijfers toch nog met zeven afwezigen.

Bij rusten stond het 0-1, na het laatste fluitsignaal 0-4 in het voordeel van de groen-witten.

“Achteraf bekeken, een verdiende drie punten op Rotselaar B. We waren de betere ploeg. Het was ook wel stevig afzien door die onophoudelijke regenbuien, zelfs nadat ik een half uurtje binnen zat had ik het nog koud”, opent T1 vandecauter. “We hadden verwacht in derde provinciale A uit te komen en niet in de B-reeks. In de andere reeks kon je aan zeventig procent spelen en winnen, komt daarbij dat er in deze reeks betere spelers zijn”, vervolgt de trainer die beroepsgewijs actief is in de zorgsector in Tienen. “Tijdens de eerste twee matchen ondervonden we problemen met het verschil. KV Tremelo vond ik wel een heel goede ploeg, ze scoren en wij missen een strafschop. De match nadien kwamen we in Lubbeek moeilijk tot kansen, op vijf minuten tijd scoren ze twee keer in de tweede helft en dan is het boeken toe. Vanaf match drie hebben we ons systeem aangepast en spelen we met twee vooraan zodat ons systeem ook dreigender is. Het loopt vrij vlot gezien we de voorbije matchen zestien keer scoorden en slechts één doelpuntje slikten, ook verdedigend is dat een goede statistiek.”

Boutersem United beschouwt zichzelf ondanks de vele versterkingen niet als titelkandidaat.

“Wij zijn niet de te kloppen ploegen, dat zijn teams zoals bijvoorbeeld Vossem, Meerbeek en Wezemaal. Na een slecht begin komen teams zoals Eizer en Keerbergen er ook bovenop. Boortmeerbeek had ik niet bij de drie eersten verwacht, maar toch net daaronder, maar zo zie je maar dat ze verrassen. Zes à zeven teams leunen dicht bij elkaar aan qua niveau. Negentig procent van de ploeg bestaat uit spelers die uit Boutersem komen, dat was de uitdrukkelijke wens van het bestuur. De ervaren Stockx die van Wijgmaal overkomt, woont ook in Boutersem. Nu zitten we nog met zeven afwezigen, waarvan de meesten tot mijn kern van vijftien behoren. Het is nu wat puzzelen met jeugd die week na week beter aan het worden is. Ik heb nu nog vijftien spelers en dan stopt het”, telde Vandecauter na.

De groen-witten ontvangen volgend weekend leider Standaard Meerbeek.

“De thuismatch tegen Standaard Meerbeek zal geen cadeau zijn. Ze maken ook makkelijk doelpunten, in de meeste van hun matchen scoren ze drie keer, dat is een opvallende statistiek. We hopen op het beste, tenminste als we dan nog mogen spelen want die covid 19-cijfers zijn zorgwekkend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *