logo Casalina

Boutersem United B beleeft een pittig competitiebegin

Boutersem United B beleeft een pittig competitiebegin
Boutersem United B anno 2022-2023

Boutersem United B opent de competitie in vierde provinciale F met een uitmatch op Atlas Linter, daarna ontvangen ze Sporting Budingen. Op speeldag drie trekken ze richting VC Houtem-Oplinter B, kortom allesbehalve een makkelijk programma voor de jonge ploeg die grotendeels uit eigen jeugd bestaat.

‘”We beleven een heel zware start met als twee eerste matchen twee van de drie titelkandidaten, daarna volgt een allesbehalve makkelijke trip naar het Tiense. We hebben allesbehalve titelambities, daar hebben we te weinig ervaring voor. Je moet voorts ook rekening houden met het gegeven dat je als B-ploeg afhankelijk bent van het A-team. Als er daar gekwetsten vallen, dan moeten wij spelers doorschuiven.”

Een flink deel van dit B-team is van “eigen kweek”

“Tachtig procent van de spelers is afkomstig uit eigen jeugd of het zijn spelers die na de eigen jeugd een stap hogerop gezet hebben, maar teruggekomen zijn na enkele jaren. Kortom tachtig procent heeft een Boutersemlink. Onze ambitie bestaat erin om het alleszins elke tegenstander moeilijk te maken én mooi voetbal te brengen. Indien het enigszins kan, is een notering in of nabij de top vijf ook iets moois om na te streven”, wist coach Gerd Verbeek, die na een jaartje SK Waanrode aan zijn eerste seizoen als T1 van dit team bezig is.

Geef een reactie