Binkomgoalie Renders houdt titelstrijd met RWL Sport spannend door twee strafschoppen te stoppen

Aan de rust leidde Binkom met 1-0 Beeld Geert Timmermans

De topper in derde provinciale A tussen autoritaire leider RWL Sport en naaste achtervolger FC Binkom lokte veel toeschouwers die waar voor hun geld kregen. Thuisteam Binkom wou de kloof niet groter laten worden en RWL wilde dat juist wel om zo definitief het hazenpad te kunnen kiezen. Het werd een interessant schouwspel dat uiteindelijk zonder winnaar eindigde.

In het aanvangskwartier nam RWL de touwtjes in handen met mooi combinatievoetbal, maar zonder doelgevaar.

Gaandeweg nam Binkom over en bracht het meer doelgevaar dan hun opponenten. Een doelpunt hing in de lucht. Het eerste echte doelgevaar kwam er in de veertigste minuut toen Derden, alleen voor RWL-doelman Vrancken, koos voor een lob die over de linkerbovenhoek buiten dwarrelde. Twee minuten later kon Cleynen het Binkoms overwicht toch in een doelpunt omzetten. Als linksvoetige op de rechterflank nam hij zijn opponent mee tot op de rechterhoek van de backlijn, wachtend op een gaatje om met zijn linker Vrancken te grazen te nemen in de korte hoek, 1-0.

Op basis van doelgevaar een terechte 1-0 voorsprong aan de rust.

Na rust nam RWL het openingskwartier voor zijn rekening. In minuut 47 lepelde de vrijstaande De Haeck de bal nipt over de linkerbovenhoek. RWL bleef de druk opvoeren. In minuut 52 kon Lowie De Wit profiteren van concentratiegebrek bij de Binkomverdedigers om aan de eerste paal de gelijkmaker binnen te duwen. In de zestigste minuut wurmde balvaste spits Thomas Vandenplas zich door een bos van verdedigers en ging ietwat gewillig neer wanneer hij de bal dreigde te verspelen. De scheids legde de bal een eerste maal op de stip en Zeff Verdeyen zette RWL op voorsprong, 1-2.

Een duel tussen Geerkens(5) en Cleynen(16)
Een duel tussen Geerkens (5) en Cleynen (16)

De scheids kende Rillaar nog twee strafschoppen toe die beiden door “man of the match” thuisdoelman Renders gestopt werden. Het laatste halfuur leken beide ploegen vrede te nemen met een billijk gelijkspel.

Binkom trapte af en speelde de bal snel naar het RWL-doel waar de aandringende Brent Vanzavelberg de scrimmage op de doellijn won van doelman Vrancken. De bal ging achteruit naar de vrijstaande Thomas Onkelinx die de stand in evenwicht bracht. In de zeventigste minuut zonderde De Wit met een hakje Andreas Vandenplas af in de grote rechthoek. Ook hij ging onderuit, de bal ging weer op de stip. Laebens’ schot naar de linkerbenedenhoek werd door Renders klemvast gepakt. Een tiental minuten later hoorde Binkom tot ieders verbijstering wederom een scherp fluitsignaal voor een derde strafschop. Deze wist Renders met een knappe reflex uit zijn doelvlak te houden.

De kloof tussen de beide koplopers blijft hetzelfde en de spankracht om de titel blijft eveneens onveranderd.

De discussie over de licht toegekende strafschoppen hield de supporters aan den toog en daar was de kassier van Binkom niet rouwig om.

Doelpunten: 42’ Cleynen (1-0), 54’ De Wit (1-1), 60’ Verdeyen (1-2 strafschop), 61’ Onkelinx (2-2)