logo Casalina

Bij VK Linden is de cirkel rond voor Daan Rens

Bij VK Linden is de cirkel rond voor Daan Rens
VK Linden groepsfoto

Linksachter Daan Rens (27) begon zijn eerste seizoen ooit in eerste provinciale bij de club waar het voor hem allemaal begon, VK Linden. Ruim 23 jaar geleden zette hij er zijn eerste voetbalpassen ooit, deze cirkel is nu al rond. Als nieuwkomer mocht hij alle matchen starten en dat deed hij tot tevredenheid van vele thuisfans naar behoren.

Rens begon op zijn vierde mee te trainen bij de groenen, maar spelen mocht hij toen nog niet. Hij begon enkele jaren later in de jeugdreeksen, tot het toenmalige Stade Leuven hem er als acht- à negenjarige kwam oppikken. Hij speelde er zijn hele jeugd en verhuisde nadien naar Sportief Rotselaar waar hij zes seizoenen speelde. Nu is hij nieuw bij Linden, zijn thuisclub. In zijn jeugd woonde hij op amper vijfhonderd meter van het Lindense stadion.

“Het moet niet gezegd worden dat ik al veel matchen van Linden heb bekeken. Vorig seizoen kwam mijn vader Guy mij met Rotselaar thuis bekijken op zaterdagavond en zondagnamiddag gingen we dan naar Linden. Hij en enkele kameraden zijn enkele hondstrouwe fans van Linden. Het is deels ook voor hen dat ik naar mijn jeugdclub trok, nochtans had ik het bij Rotselaar goed, maar de goesting was te groot.”

Daan Rens (l) in actie tegen SC Aarschot Foto: Elias Rom
Daan Rens (l) in actie tegen SC Aarschot Foto: Elias Rom

Met zestien nieuwkomers was het automatismen zoeken.

“Ik ben enorm fier op het gegeven dat ik alle vijf de matchen mocht meespelen. Met de kwaliteiten die onze kern rijk zijn, hadden we misschien meer kunnen rapen dan deze zeven op vijftien. Voor mij was het mijn eerste keer in eerste provinciale, sowieso een aanpassing. Gelukkig kon ik een degelijk niveau aan de dag brengen. Ik ben blij dat ik zo mijn vader plezier kan doen en hem laat zien dat ik in deze reeks goed kan meedraaien ondanks het feit dat de vorige jaren een reeks lager speelde. De cirkel is nu rond. Na onze vijf matchen moesten we normaal gezien Huldenberg ontvangen. Daar keek ik naar uit gezien we dan tegen hun spits Vergauwen uitkwamen, die kennen mijn neef en ik heel goed. Er ging dan ook veel familie aanwezig zijn, hopelijk kan dat nog gespeeld worden. In de rest van de reeks ken ik ook flink wat spelers, zoals bij Houtem-Oplinter onder andere Pauwels, Verbinnen en Mattheus. Het ligt nu uiteraard allemaal stil”, wist de verdediger die naar Leuven verhuisde.

Rens, die het rugnummer twee draagt, hoopt nog op een mooi seizoen.

“Ik zou trots zijn, moest ik alles mogen en kunnen spelen. We ambiëren zeker de linkerkolom of zelfs top vijf. Daar hebben we de kwaliteiten voor. Ik heb wel zin om opnieuw te beginnen, maar de feestdagen zijn ook niet onbelangrijk. Hopelijk volgt er geen opflakkering van covid 19, anders is het best dat we het voetbal een aanzienlijke periode laten rusten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *