logo Casalina

Bij Tielt-Winge 3000 willen ze tekenen voor die achtste plaats

Bij Tielt-Winge 3000 willen ze tekenen voor die achtste plaats
De troepen van Tielt-Winge 3000 op looptraining Foto: Tom Cerpentier

Promovendus in tweede provinciale A Tielt-Winge 3000 staat na vijf speeldagen achtste met een zeven op vijftien. Na verliespartijen tegen titelkandidaten KFC Herent en Sportief Rotselaar scoorden ze een zeven op negen tegen de Stormvogels Haasrode, SNA Keiberg en KFC Perk. Trainer van Tielt-Winge, Nico Adriaens, zou zeker tekenen voor diezelfde plaats op het einde van de competitie.

“We kenden een zware start met wedstrijden tegen Rotselaar en Herent. Als nieuwkomer kunnen we niet anders dan tevreden zijn met die zeven op negen die daarop volgde. We willen in deze reeks blijven en waren daar goed mee bezig”, opent Adriaens.

Voor de provinciale clubs komt er na de beslissing van Voetbal Vlaanderen eindelijk enig perspectief aan.

“Mijn spelers zijn goed bezig gebleven. Ze hebben de voorbije periode verder gewerkt in groepjes van vier die elk taken kreeg en dat twee keer per week. Ik was verrast over de goede werking van die groepen, de basis werd goed onderhouden en uitgebreid. Nog even relatief de riem eraf tot en met de eindejaarsperiode.”

Het plan is voorlopig om half februari te herbeginnen.

“Dat is uiteraard het plan, maar als de nationale regering moet ingrijpen omdat de besmettingscijfers erger worden en alles moet opschuiven. Dan betekent dat volgens mij het einde van de competitie. We hopen uiteraard dat de cijfers blijven dalen, want er zijn zovelen die ernaar smachten om opnieuw te voetballen en naar voetbal te komen kijken”, geeft de T1 van de groen-roden mee. “In de competitie die ons nog rest gaan we zo hoog mogelijk proberen eindigen, we starten elke match met de intentie om te winnen. Tegelijk houden we ook rekening met de sterktes van onze tegenstanders. We staan als nieuwkomer in de reeks momenteel al even op de achtste positie. Als we tien matchen verder staan en we staan nog op diezelfde achtste plaats, daar zou ik voor tekenen. Onze eerstvolgende match zou onder voorbehoud op zaterdagavond 13 februari thuis tegen KFC Baal plaats vinden, dat is al onmiddellijk een stevig duel. Ik ben benieuwd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *