Bij HO Bierbeek B worden de spelers vanaf maandag gevolgd

Ruben Stas zet zich achter een vrije trap

Het is al even geleden dat HO Bierbeek B zich vanuit de onderste regionen in de middenmoot vestigde na een deugdoende 4-2-thuiszege tegen Tildonk. Trainer Dylan Malicheff en middenvelder Ruben Stas kijken er graag op terug, maar beseffen dat het waarschijnlijk hun laatste wapenfeiten zijn van 2020. Vanaf maandag worden ze fysiek op de voet gevolgd zodat ze wedstrijdfit blijven in deze tweede coronabreak.

Trainer Malicheff en middenvelder Ruben Stas blikken even met plezier terug.

“We startten de wedstrijd met positieve moed na de zware nederlaag van de week voordien tegen Boutersem. Daarna hebben we onze pijnpunten bespreken en video analyses getoond. We startten zeer dominant met overal man op man dekking. We wisten dat Tildonk een 3-5-2 formatie hanteerde en hebben hier de hele week op ingespeeld. Onze doelpunten vallen dan ook op hoe we getraind hebben, diepgang via de flanken en snelle omschakelingen met lopende spelers. De keyplayers van Tildonk hebben we zo weinig als mogelijk aan de bal gelaten. Het stond 3-1 tijdens de rust. Tijdens de tweede helft werden onze pijnpunten weer op tafel gelegd. Onze jonge ploeg verloor de focus in de pressing waardoor Tildonk nog verschillende keren zelfs tot de gelijkmaker kon komen. Uiteindelijk viel de verlossende 4-2 met een penaltyfout. Door het omzetten van deze penalty kon Kristofer Bocevski zijn hattrick vervolmaken”, wist Malicheff. “Ik vond het al bij al een redelijk makkelijke overwinning voor de ploeg. In de eerste helft hadden we alles heel goed onder controle maar moesten we even wachten op het eerste doelgevaar. Na de 1-0 van Bocevski volgden de 2-0 en 3-0 heel snel. We krijgen dan wel een makkelijke goal binnen net voor de rust en gezien onze reputatie in de tweede helft is het dan wel altijd even stressen. Tijdens de vorige wedstrijden tegen Haasrode, Tremelo, Lubbeek en Boutersem kregen we minstens één goal binnen direct na rust en drie van die vier wedstrijden hebben we ook verloren in de tweede helft. Zij maken dan uiteindelijk 3-2 na een kwartier in de tweede helft maar anders dan andere wedstrijden was er nu minder stress omdat we de wedstrijd wel echt onder controle hadden. Na de 4-2heeft de ploeg de wedstrijd gewoon heel volwassen uitgespeeld”, wist Stas op zijn beurt.

HO Bierbeek B heeft een loopschema’s ontvangen. Deze worden opgevolgd via Strava.

“Hiernaast gaan wij verder met onze krachtperiodisering. Elke dinsdag trainen wij normaal met onze T2 Ian Marcelis specifiek op voetbal krachtoefeningen. Deze gaan wij verder laten verlopen door QR codes aan te maken met video’s waarin deze oefeningen worden voorgedaan door een coach van Primal Coaching uit Herent. Depelers gaan wij wekelijks opvolgen via meetings of telefoongesprekken om te vragen hoe alles verloopt. We gaan ze zo nauw mogelijk opvolgen”, stelde de T1. Veldspeler Stas bekijkt het uiteraard anders. “Qua Corona was er eerst even onduidelijkheid omdat we niet echt begrepen waarom er wel vriendschappelijke wedstrijden mochten doorgaan. De trainer is dan wel meteen in actie geschoten en heeft een stuk of vijf oefenwedstrijden ingepland waaronder zelfs ééntje tegen de U18 elite van KV Mechelen en ééntje tegen de beloften van Wijgmaal. Spijtig genoeg hebben we geen van allen kunnen spelen. Sindskort liggen ook de trainingen stil. We begrijpen dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen in het bestrijden van dit virus, als we binnenkort weer op een voetbalveld willen staan. Dat maakt het natuurlijk niet minder jammer want voetbal was voor mij, en voor vele anderen, de laatste uitlaatklep in deze moeilijke tijden. Nu houd ik me vooral bezig met mijn studies en we krijgen vanaf maandag twee november een loopschema van onze trainer om onze conditie op peil te houden. Ik hoop dat we snel terug kunnen voetballen want de honger binnen de ploeg om ons te bewijzen en punten te pakken, is enorm groot. Als ik realistisch ben dan zie ik ons voor 2021 geen officiële match meer spelen.”