Bij de provinciale U10 wint KAC Betekom na strafschoppen van KFC Lennik Jeugdcup Het Nieuwsblad

De provinciale U10 van KAC Betekom zegevierden tegen KFC Lennik in Rotselaar

De provinciale U10 maakten er een spannend kijkstuk van in de vijftigste editie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. KAC Betekom kwam in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft maakten de dappere roodhemden van KFC Lennik een stevige inhaalbeweging wat leidde tot 2-2 en strafschoppen. Hierin toonde KAC zich het meest efficiënt.

Twee helften van 22 minuten moesten de winnaar opleveren, dat was alleszins de bedoeling.

In de eerste helft ging het aanvankelijk goed op en neer. Een Betekomse aanval werd centraal afgewerkt na een kleine tien minuten, dat was meteen ook de ruststand. In een tweede helft die relatief alle kanten op kon eindigde het op een billijke 2-2. Aangezien een cup een winnaar moet kennen, werd overgegaan tot het nemen van vijf strafschoppen per ploeg. Daarin had KAC Betekom het beste de zenuwen onder controle en mocht het eindwinst vieren.

De provinciale U10 van KFC Lennik moesten in de strafschoppen hun meerdere bekennen tegen KAC Betekom