Bierbeek B neemt de maat van Betekom B in de tweede helft

KAC Betekom B (links) moest de drie punten laten aan Bierbeek B

KAC Betekom B en KHO Bierbeek B staan bekend als goed voetballende teams, kortom er werden wel wat doelpunten verwacht. Op voorhand stonden Betekom B en Bierbeek B respectievelijk als negende en tiende gerangschikt, mits een overwinning konden ze een flink naar minstens top vijf maken.

Na amper vijf minuten werd door de ref een haakfout in de Bierbeekse zestien. Godiet zette zich achter de elfmeter en legde de bal kalm in de hoek voor de 1-0! De soms harde wind en bij momenten niet aflatende regen, maakte voetbal zonder slordigheden moeilijk. In de eerste tien minuten toonde bezoeker Nassif aan de linkerflank flink wat snelheid. Iets voor minuut twintig poogde Bierbeekse verdediger Vandrepol door alles en iedereen te lopen. Hij omzeilde vier tegenstanders, maar zijn uitstap werd snel onschadelijk gemaakt. Kindekens ging alleen op doelman Nauwelaerts af, maar deze laatste was er op tijd bij. Kort voor het half uur verloor de Betekomdefensie de bal aan andermaal Kindekens, zijn schot belandde op de benen van keeper Nauwelaerts. Op minuut 35 was het dan toch raak voor Kindekens. Hij werd diep gestuurd, ontsnapte randje buitenspel en omspeelde Nauwelaerts, de logische 1-1 op het scorebord. Voor het thuisteam kopte Grenie nog over.

We gingen rusten met een 1-1. Betekom B nam de overhand in de tweede helft tot…

er balverlies werd geleden, Adams werkte af in de hoek, 1-2. Dit na ongeveer een handvol minuten nadat een treffer van Betekom B werd afgekeurd voor buitenspel. De grootste kans voor KAC B viel er met nog een kwartier op de klok. De kwikzilveren Silva Pereira mikte de bal vanaf twintig meter op de deklat, de gelijkmaker was nabij… In de slotfase werd er achteraan geflaterd bij de blauw-roden Vannerum nam het geschenk dankbaar aan, 1-3.

Bezoeker Naten Kindekens was de matchwinnaar.

Naten is bij de U6 bij KHO Bierbeek beginnen spelen. Het is zijn tweede jaar in een eerste ploeg. Hij maakt deel uit van de A-kern en startte al meermaals. Gezien hij in zijn examenperiode zit, is het conditioneel momenteel niet top en viel de aanvallende middenvelder uit de selectie.

“Alles staat heel kort op elkaar in deze reeks. We wisten op voorhand dat we hier een bijzonder goede zaak konden doen. We waren absoluut niet voor een puntje afgezakt naar Betekom. Dat kon je ook zien aan de manier waarop we dit duel hadden aangevat en aangepakt. Ik ben enorm blij met deze overwinning en drie bijhorende punten, hopelijk kan ik nu ook scoren in de examenperiode”, besloot de examenganger.

Naten Kindekens toonde zich strijdvaardig op Betekom B

Doelpunten: 5’ Godier (1-0 strafschop), 35’ Kindekens (1-1), 65’ Adams (1-2), 87’ Vannerum (1-3).