BHS United en de Greunsjotters Vossem houden elkaar op 2-2

BHS United (l) en de Greunsjotters Vossem hielden elkaar op 2-2

In de eerste helft kwamen de bezoekende Greunsjotters snel op dubbele voorsprong via struise spits Meurrens, ze lieten het na om uit te lopen. Net voor rusten gaan klauwde Ketels voor BHS United terug tot 1-2. In het eerste kwartier konden de groen-zwarten het afmaken via Meurrens en Vander Haegen, het was aan de overzijde echter Abbou die de uitverdediging verraste en de 2-2 aanbracht. Na een pittig slotkwartier bleef het 2-2.

Al na enkele minuten tijd was het bingo…

Van Sprolant was links opgerukt en bediende centraal in het strafschopgebied Meurrens die in de verste hoek afwerkte, 0-1! De met de bus meegereisde Vossem Army gierde. Voor hen was het een speciale uitmatch daar hun vorige trainer Goossens volgend seizoen koers zet naar de rood-zwart-witten. “Negentig minuten Vossem!” en andere schlagers kwamen aan bod bij de talrijk opgekomen supporters…

De Vossem Army stond paraat in Boortmeerbeek
De Vossem Army stond meer dan paraat in Boortmeerbeek

Iets na de vijfde minuut bezeerde thuisspeler De Winter zich aan de rechtervoet. Hij beet door en haalde de rust en werd vervangen door Renard. Kort daarop trof bezoeker Van Den Bosch de vuisten van BHS-keeper De Ruysscher, tenminste met zijn schot. Bij de bezoekers verdeelde Bracké het spel, aan Boortmeerbeekse zijde kwam daar niet veel respons op. Op het kwartier kreeg diezelfde Bracké na corner de bal op de grens van de Boortmeerbeekse zestien, hij legde aan en lanceerde de bal naar de rechterbenedenhoek. Daar bevond De Ruysscher zich eveneens. Op de omschakeling zag Ketels zijn schot overhoeks doel missen. Op minuut twintig haalde thuisspeler Rits Van Sprolant onderuit vlakbij het strafschopgebied, hij werd bedankt met een geel karton. Amper enkele minuten later balverlies bij BHS, Zehic profiteerde en stoof naar het vijandige doel. Hij bediende Meurrens aan de verste paal, 0-2!

Meurrens werkt de 0-2 in doel

Op het half uur zette Abbou zich achter een vrije trap op dertig meter, zijn schicht verdween net naast de rechterpaal. Delestinne werd vrijgespeeld en trapte het leer hoog naar doel, bezoekende doelman Hemeleers haalde de bal onder de lat weg. Voor de Greunsjotters dreigden Zehic (vrije trap), Colle (kopbal) en Vander Haegen (rebound naast) nog. Met de rust in zicht stond Ketels bij een corner vrij in de buurt van de tweede paal, hij werd aangespeeld en bonjourde de bal in de linkerhoek, 1-2!

Ook naast het veld trokken twee tegenstanders aan hetzelfde touw...
Ook naast het veld trokken twee tegenstanders aan hetzelfde touw…

BHS kwam gedreven uit de kleedkamers, maar Vossem was scherper.

De 1-3 was vlakbij, via bezoekers Meurrens (bal nipt naast eerste paal) en Vander Haegen (acties en afstandsschot). Voor BHS mikte Desmalines de bal nipt het doelvlak. Abbou verraste de uitverdediging, 2-2! Met nog enkele minuten te gaan liep thuisspeler Michiels tegen zijn tweede geel aan na een harde tackle weliswaar op de bal. In extra tijd had Ketels de 3-2 aan de voet. Invaller Van Houdt haalde de bal uit de lucht en speelde door op Ketels, goalie Hemeleers redde de meubelen. De daaropvolgende corner belandde bij opgekomen kapitein Bornain, maar die kon te weinig kracht achter zijn kopbal zetten. Er stond een felbevochten 2-2 op het scorebord.

Abbou (eerste van links) scoorde zonet de uiteindelijk finale 2-2

Doelpunten: 2′ en 21′ Meurrens (0-1 en 0-2), 43′ Ketels (1-2), 74′ Abbou (2-2).