Bertem-Leefdaal B pakt uit tegen moedig Linden B

Bertem-Leefdaal B (r) haal het afgetekend van Linden B

VC Bertem-Leefdaal B ging uithalen bij de buren van VK Linden B. Bij de rust stond het al 1-7, enorm lovenswaardig was dat de thuisploeg bleef voetballen en combineren. In die optiek was de eindscore ietwat overdreven, maar de bezoekers waren relatief efficiënt voor doel. Door deze zege komen de blauwen op een gedeelde leidersplaats met HO Testelt, maar wel met een hoger doelsaldo.

De match begon met een bal op de deklat van Hoeckx. Meeus opende de score en tikte de bal binnen aan de eerste paal. In de twaalfde minuut trapte Lindenaar Rooseboom naar doel, goalie Haesaerts pakte. Thuisspeler Van Dooren kopte tussendoor enkele hoge ballen weg. Feys trekt het zich niet aan en scoort overhoeks de 0-2. Linden blijft voetballen en mikken op het offensief met combinaties via ondermeer Rooseboom, Mechergui, Eritsyan en Collaer. Uit het niets scoorde Feys de 0-4, de bal viel op zijn voet en verdween net onder de deklat in doel. Enkele minuten later vervolledigde hij zijn hattrick, door de bal te deponeren in de verste hoek, 0-5. Op slag van rust scoorde Linden de eerredder. Van Oversteyns kreeg de bal op de hoek van het strafschopgebied en werkte af, hoog in de verste hoek, 1-7 halfweg.

In de tweede helft bleven de blauwen komen.

Net na rust trapte Peeters een vrije trap mooi binnen, 1-8! Ondanks de hoge score pakte Lindendoelman Kamers nog flink wat ballen. Rooseboom trapte vanop afstand de 2-9 raak. De jonge Timmermans, met rugnummer elf, mocht de strafschop voor het elfde doelpunt voor de bezoekers realiseren. Toeval? Uitverdediger Iven scoorde nog vanop afstand met een uithaal die in de rechterbovenhoek verdween.

Doelpunten: 8′ Meeus (0-1), 20′ Feys (0-2), 24′ Hoeckx (0-3), 26′ en 33′ Feys (0-4 en 0-5), 39′ Leynen (0-6), 41′ Meeus (0-7), 44′ Van Oversteyns (1-7), 48′ Jesse Peeters (1-8), 56′ Feys (1-9), 67′ Rooseboom (2-9), 72′ Negrita (2-10), 77′ Timmermans (2-11 strafschop), 78′ Jesse Peeters (2-12), 80′ Feys (2-13), 85′ Iven (2-14)