Beloften Futsal Shokudo Aarschot kloppen eveneens Standard de Liège

De beloften van Shokudo Aarschot vierden nog in de kleedkamer Beeld FS Aarschot

De beloften van Shokudo Aarschot smeten de titelrace eigenhandig weer open door leider Standard de Liège te kloppen. Na een pittige openingshelft stond het 3-2, het thuisteam stond continu voor maar met nog 5 minuten in de aanslag stond het opeens 5-5. Deze inspanningen wreekten zich bij de Rouches, daar Shokudo in de 5 laatste minuten nog 4 keer scoorde en het nog 9-5 werd. Mooie zege van de tweede tegen de leider.

Het was onlangs een ongelooflijke futsalavond voor zowel de A-kern als de beloften van Aarschot.

Bij de beloften kwam leider Standard op bezoek bij tweede Aarschot, een topaffiche.

In de eerste minuut kwam Aarschot op voorsprong door een actie van Mathias Gierts die de bal perfect voorlegde voor Bouali. Standard reageerde echter de minuut nadien al met een doelpunt.

“De wedstrijd was van minuut 1 al spannend. In de eerste helft hadden wij alles in hand en waren zij bijna kansloos. Bij het begin van de tweede helft zetten wij onze lijn verder en begonnen we met een 5-2. De wedstrijd draaide helemaal om waardoor het 5-5 werd. Wij moesten dus snel terug wakker schieten en dat hebben wij ook gedaan. Wij kwamen terug. Standaard speelde de laatste tien minuten powerplay, waardoor hun keeper mee op onze helft kwam te staan. Daar wist onze keeper Lukas Vos een goed antwoord op te geven door een geweldige redding te maken en een prachtig schot van eigen doel in hun doel. Uiteindelijk wonnen wij de wedstrijd met 9-5 en ligt de titelrace nog open. Ik ben alvast superblij om hier te zijn en hopelijk pakken wij de titel samen met de A-kern. Dat zou een geweldige dankuwel zijn voor coach Garry Vanderperre die zijn kennis en passie met ons deelt”, wist doelpuntenmaker Idris Bouali.

Doelpunten: 1′ Bouali (1-0), 2′ Vigneron (1-1), 16′ Van Winckel (2-1), 22′ Bouali (3-1), 25′ Vigneron (3-2), 28′ Van Winckel (4-2), 35′ Simons (5-2), 37′ Eris (5-3), 40′  Yahya-Talha (5-4), 44′ Affofo (5-5), 45′ Ajaj (6-5), 47′ Van Winckel (7-5), 49′ Vos (8-5), 50′ Van Winckel (9-5).