Beker van Brabant: Lozenhoek Keerbergen – KVZ Glabbeek 4-2

Na de wedstrijd ging het er vriendschappelijk aan toe tussen Keerbergen en Glabbeek

Derdeprovincialer NV Lozenhoek Keerbergen en de Koninklijke Vliegende Zwaluwen Glabbeek speelden een bij momenten pittige en onderhoudende partij. Finaal wonnen de geel-zwarten met 4-2 maar het had even goed op een gelijkspel kunnen uitdraaien, soms lag het verschil hem in de details.

De wedstrijd begon evenwichtig.

Bij de thuisploeg werden via snelle acties spitsen Galbusera en Vanderlinden gezocht. In de beginfase richtten de Vliegende Zwaluwen zich op stilstaande fases. Een actie over links met Veulemans als eindpunt, bracht een gekruist schot van deze laatste met zich mee. De bal vloog aan de tweede paal binnen, 0-1. Kort daarop stormt bezoeker Jeanpierre naar het centrum van het strafschopgebied, maar Eraly redde. Nadat Vanderlinden al gevaar bracht kwam er via links een bal bij Ceulemans terecht, hij kopte de bal op de deklat en zo belandde deze binnen, 1-1. Bij een aanval over verschillende stations kwam Vanderlinden voor Glabbeekdoelman Pellegrini terecht, de spits koos voor de dichtste hoek en daar lag de goalie ook.

Daarna brachten Coosemans, Swiggers, Vanderlinden en Galbusera nog Keerbergs gevaar. De bezoekers dreigden via Govaerts. De poging links aan de eerste paal van Vanderlinden was de goede, 2-1. Kort voor rust werd Hagelander Veulemans diep gestuurd, hij versloeg Eraly en werd afgevlagd voor buitenspel, geen 1-2, consternatie alom bij Glabbeek. 2-1 bij de pauze.

Na vijf minuten in de tweede helft werd een tweede doelpunt van Veulemans afgekeurd.

Dit was iets discutabeler qua beslissing daar het om een voorzet vanaf de achterlijn ging naar een inkomende Veulemans. De Lozenhoek liet het niet aan hun hart komen en op de tegenaanval maakte Vanderlinden het vanaf de linkerkant af, 3-1 en geen 2-2! Daarna dreigde Galbusera nog maar zijn schot kwam terecht in de handschoenen van ingevallen doelman Helsen. Iets voor het uur werd Kestens diep gestuurd, randje offside, maar de ref liet doorspelen. Deze schoof naast Eraly de 3-2 binnen.

Daarna was het tijd aan de Zwaluwen om te drukken.

Een vrije trap van Jeanpierre vloog net over de kooi van Eraly, een scherpe voorzet van Hagelander Veulemans belandde in het strafschopgebied net achter de ingelopen Kestens. Met nog iets meer dan een kwartier voor de boeg lanceerde invaller El Hajli vanaf de middenstip met een scherpe pass Marcelis, maar keeper Eraly doorzag dit plan en kwam tijdig tussen. KVZ bleef drukken onder andere via de scherpe voorzetten van Marcelis vanaf rechts. Voor Keerbergen schoot invaller maar ervaren kracht Spits vanaf de rechterflank van ongeveer vijfentwintig meter een schicht op het Glabbeek doel, het schot zoefde net over. Thuisspeler Coosemans had een mooie actie in de voeten, maar twijfelde te lang en weg was de kans. Met nog enkele minuten op de klok belandde een vrije trap van El Hajli op links centraal in het strafschopgebied bij verdediger Struys die aflegde op Kestens, de geel-zwarte verdediging werkte weg. Zeer kort daarop drong jonge spits Galbusera aan bij een Glabbeekverdediger die de bal verloor. Galbusera spurtte door en legde overhoeks de 4-2 binnen.

De afsluitende penaltyreeks was op één strafschop na perfect, Glabbeek haalde het met 4-5. Van Den Broeck miste bij 3-3 zijn inzet, zijn harde bal belandde op de dwarslat.

Doelpunten: 14′ Veulemans (0-1), 19′ Ceulemans (1-1), 41′ en 51′ Vanderlinden (2-1 en 3-1), 57′ Kestens (3-2), 88′ Galbusera (4-2)