Beker van Brabant: KV Tremelo – SK Rummen 3-0

Een matchbeeld van de wit-zwarten van KV Tremelo tegen de geel-zwarten van SK Rummen

KV Tremelo klopte in hun tweede duel om de Beker van Brabant thuis medederdeprovincialer in een andere reeks, SK Rummen. Bij de thuisploeg was spits in vorm Ilias El Attabi de man in vorm met een assist en twee doelpunten. Jarno Meerkens scoorde de opener na een splijtende actie

KV Tremelo en SK Rummen lanceerden elk een relatief ongevaarlijk schot in de pure beginfase, na iets meer dan vijf minuten stuurde thuisspeler El Attabi de vinnige Meerkens de diepte in. Hij kon bezoekende doelman Vandijck verschalken, 1-0. Iets voor het kwartier wordt een lage voorzet vanaf links gemist door Meerkens ter hoogte van de eerste paal, aan de tweede paal kopt Reniers in corner. Uit deze volgende stilstaande fase ontstond geen gevaar. Het spel ging tot de rust flink over en weer, de bezoekers zagen nog twee schoten over (Vanderhoeft en Scheymans) en een bal naast (Christiaens) Tremeloos doel belanden. Vooral El Attabi dreigde voor wit-zwart. Tremelo zag twee van zijn spelers onderuit gaan in het strafschopgebied, maar strafschoppen werd er daarvoor niet gegeven. We gaan rusten met 1-0.

Na de pauze ontwikkelt Rummen wat steriele druk, maar niet genoeg om aanspraak te maken op meer. El Attabi kreeg de bal, hield de bal goed bij en werkte af in doel, 2-0. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied aan de rechterzijde bracht de 3-0 met zich mee. De trap van El Attabi belandde tegen de bal en belandde over de doellijn, 3-0 en boeken toe voor SK Rummen! De bezoekers verrichtten nog twee wissels op vijf minuten om het team een nieuwe elan te geven, het spelbeeld bleef grotendeels ongewijzigd met veel Tremeloos gevaar, het bleef bij 3-0. De afsluitende strafschoppenreeks begon KVT goed met een twee op drie aan rake elfmeters, maar Rummen had de langste adem. Zij scoorden hun laatste drie strafschoppen, waardoor het 3-3 werd.

Doelpunten: 6′ Meerkens (1-0), 50′ en 67′ El Attabi (2-0 en 3-0)