logo Casalina

Atlas Linter na winst in Linterse derby alleen op kop

Atlas Linter na winst in Linterse derby alleen op kop
De aftrap van de Stormvogels B tegen den Atlas

Atlas Linter probeert al enkele seizoenen de stap naar derde provinciale te zetten en rekent daarvoor op zijn kern van hoofdzakelijk dertigplussers. De B-ploeg van de Stormvolgels Drieslinter wordt gevormd door een net iets jongere generatie en recupereerde aan het begin dit seizoen heel wat kernspelers van het opgedoekte SC Orsmaal. Na vier speeldagen hadden beide teams nog steeds het maximum in vierde provinciale F. Zou daar deze zondag verandering in komen?

In het openingskwartier legde Drieslinter B de beste combinaties op de mat, vooral via Yassin El Hajli met de steun van de broers Gelin, Sergeys en Hallet zonder noemenswaardige doelpogingen. Het was integendeel Atlas dat gevaarlijk was nadat Bellis zich op de achterlijn de bal liet ontfutselen door Vandenbroeck; zijn strakke voorzet vond geen verderzetting. Op het kwartier nam Sergeys een voorzet van Opara in één tijd op de slof; de paal behoedde Atlas voor een achterstand. Een kwartier later kwam de paal ook Drieslinter te hulp op een inswingende corner van Dietmar Conard. Een één-twee Conard-Varsalona werd afgesloten met een schot van Varsalona net over de deklat.

De Stormvogels Drieslinter B en hun startende elf tegen Atlas Linter anno 2023-2024
De Stormvogels Drieslinter B en hun startende elf tegen Atlas Linter anno 2023-2024

In het laatste kwart van de eerste helft noteerden we nog drie aanvallende acties waarvan één uitmondde in de voorsprong voor Drieslinter.

Op een inworp van Bellis wordt Hallet uit het oog verloren, hij haalde de achterlijn. Truyens trapte al dan niet bewust over zijn teruglegger waarop het grondscherend vluchtschot van de goed gevolgde Zico Kerkhofs van de Atlaslijn werd gekeerd. De hand van thuisdoelman Bergmans voorkwam dat een schot van Varsalona in doel verdween. Op slag van rust speelde Simon Gelin een afgeweerde bal in één tijd tussendoor, Sergeys was sneller dan de Atlasverdediging en passeerde doelman Conard met een mooie sleepbeweging om de 1-0 in doel te leggen.

Doelpuntenmaker Sergeys na zijn doelpunt en inspanningen aan de rust
Doelpuntenmaker Sergeys na zijn doelpunt en inspanningen aan de rust

In het openingskwartier van de tweede helft probeerde Drieslinter B met wisselend succes te combineren terwijl Atlas bleef zweren bij…

de verre uittrappen van doelman Conard. Deze uittrappen versmachtten de Stormvogels terwijl door de snelle overbrugging van het veld de Atlasspelers hun adem konden sparen. Zo bleef de bal in het laatste halfuur vooral op de Drieslinter-helft rond zwabberen. Vandenbroeck legde de bal naar binnen en Varsalona legde in één tijd de gelijkmaker in de verste hoek binnen, 1-1. Zeven minuten voor tijd resulteert een slechte uitgooi van thuisdoelman Bergmans in de uitsluiting van Vlayen na truitje trek op Dietmar Conard, die de daaropvolgende vrije trap op de paal schilderde. De stormvogels wilden toch één puntje thuis houden maar raakten niet onder de steriele druk van Atlas Linter uit. Vrije trappen en corners volgden elkaar op; vijf minuten voor affluiten bezorgde Janssens na zo’n corner met een rake kopbal de overwinning aan Atlas Linter.

De winnende elf van Atlas Linter met doelpuntenmakers Janssens (linksboven) en Varsalona naast doelman Conard
De winnende elf van Atlas Linter met doelpuntenmakers Janssens (linksboven) en Varsalona naast doelman Conard

.

Doelpunten: 32’ Sergeys (1-0), 76’ Varsalona (1-1), 85’ Janssens (1-2).

Volgende zondag mogen beide Linterse ploegen zich opmaken voor duels tegen groen-witte en groen-zwarte tegenstanders in de vorm van Boutersem United B en Standaard Neerwinden.

Verslag en beeld: Geert Gazet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *