logo Casalina

Ambitieuze trainer Christophe Francart zoekt ploeg voor seizoen 2023-2024

Ambitieuze trainer Christophe Francart zoekt ploeg voor seizoen 2023-2024
Francart tussen zijn winnende Tildonkse troepen

Christophe Francart (43) uit Begijnendijk traint nu al voor het derde seizoen FC Tildonk. De groen-gelen zijn aan hun slotseizoen in competitie, dat kun je hier nog eens nalezen. Uiteraard betekent dat niet een fin de carrière voor Francart. Tildonk belandde trouwens onlangs op de tweede stek in derde provinciale c en trekt komend weekend op bezoek bij leider KDN United.

Francart is afkomstig uit Tienen en begon bij Arsenaal Goetsenhoven op zijn vijfde. Op zijn zevende vertrok hij naar SC Out-Hoegaarden waar hij het tot de eerste ploeg schopte. Daarna volgde even een avontuur bij FC Tildonk, waar hij trouwens zijn vrouw Maaike leerde kennen, ze zijn 23 jaar samen. Daarna werd hij nog kampioen in vierde provinciale met KVZ Glabbeek. Hij werd speler-trainer bij Meensel-Kiezegem op dertigjarige leeftijd en speelde even bij Sporting Molenbeek. Daar trok een zwaar kruisbandletsel een groot kruis over zijn spelerscarrière. Hij was daarna bij tweedeprovincialer Gelrode weer speler-trainer. Als zaalvoetballer was hij tussendoor jaren actief bij topklasser ZGL Leuven.

Daarna volgden als trainer avonturen bij de jeugd van Rotselaar en de elitejeugd van Heist. Bij de vrouwen van Rapide Wezemaal speelde hij als T1 twee jaren een rol, daarna werd hij kampioen bij de mannen bij KVZ Glabbeek in derde provinciale, via Sparta Schaffen en de jeugd van KVK Tienen kwam hij bij FC Tildonk terecht.

“In deze Leuvense reeks weet niemand echt wie ik ben en waarvoor ik sta.”

“Iedereen weet dat ik trainer van Tildonk ben, maar ik ben afkomstig uit Tienen en evolueerde daar ook grotendeels. Ik voel me thuis in dit familiale team, maar besef dat ik na dit seizoen waar we ook stranden verder moeten. Mijn ambitie voor volgend seizoen is een team in tweede of derde provinciale, gevestigd in de omgeving van mijn woonplaats Begijnendijk. Ik zou liefst van al een T2 meenemen in mijn nieuw avontuur, waar het ook moge wezen. Ik ben gemotiveerd en heb ervaring in de Tiense en Leuvense reeksen, maar voor hetzelfde geld stap ik volgend seizoen mee in de fusie tussen Tildonk en Sparta Haacht. Ik ben benieuwd waar het me zal brengen”, aldus de prille veertiger. “We houden nog even de focus op hier en nu. Er komen nog belangrijke duels aan te beginnen met wij als tweede op het veld van eerste KDN United, daar gaan we alles aan doen om de drie punten buit te maken. We willen er als volleerde gladiatoren vol voor gaan”.

Up close and personal bij T1 Christophe Francart
Up close and personal bij T1 Christophe Francart

Francart valt te bereiken via 0475 92 23 98 en  https://www.instagram.com/francartchristophe/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *