Abbou trekt BHS United over de streep tegen Sparta Haacht

BHS United (l) kwam de drie punten halen bij Sparta Haacht

De eerste helft was volledig voor de rekening van de thuisploeg, ze kregen veel halve kansen maar dat gegeven konden ze niet omzetten in doelpunten. De bezoekers van BHS United kwamen enorm alert uit de rust en konden via Abbou op een klein kwartier tijd tot 0-3 uitlopen. Carrez kon nog milderen tot 1-3, daar bleef het bij.

Het Sparta Park op de Elleveldweg werd officieel voor het publiek geopend, dat lokte 250 supporters naar deze sfeervolle streekmatch.

In de beginfase brachten de bezoekers gevaar op de rechterflank via Peeters en Snauwaert, na het openingskwartier verbleekten die intenties. Daarna was het aan Sparta; Van Tricht, Carrez, Poukens en Thiry brachten offensieve en soms snedige acties. Een kopbal van ex-Boortmeerbeekspeler Vandereet ging over doel en net voor rust kreeg Sparta geen strafschop nadat Van Tricht werd neergewerkt door Bosschaerts in het strafschopgebied, een debateerbare beslissing.

Van Tricht (rechts achter BHS-speler) ligt tegen het canvas maar krijgt geen penalty

Na de rust koude douche bij warm weer voor Sparta Haacht Statie.

Abbou draaide zich weg en kwam vanaf de linkerflank naar het strafschopgebied en trapte binnen in de verste hoek, 0-1. Daarna kopte bezoeker Ketels een bal rakelings over, daarna herhaalde Abbou zijn modus operandi met twee soortgelijke doelpunten in de verste hoek.

Abbou trapt de 0-3 tegen de netten

Voor Sparta tekenden Van Tricht en Carrez voor de acties. Bij een vrije trap mikte Carrez de bal in eerste instantie met de rechtervoet in de muur, in de rebound trapte hij met links de 1-3 naast de linkerpaal binnen. Sparta drukte maar BHS United kreeg nog twee prima kansen. Abbou legde via rechts de bal op het hoofd van Ketels die overkopte. Kort nadien weer Abbou aan de basis, hij vond voor doel Ketels die vanaf links op doelman Delise besloot. In de rebound miste invaller Verbeeck eveneens.

Doelpunten: 47′, 54′ en 59′ Abbou (0-1, 0-2 en 0-3), 68′ Carrez (1-3)