logo Casalina

Aanvaller Elion Uka zoekt nieuwe uitdaging bij SK Plenke Werchter

Aanvaller Elion Uka zoekt nieuwe uitdaging bij SK Plenke Werchter
Elion Uka kiest voor een nieuw avontuur (achteraan eerste van rechts)

Aanvaller Elion Uka (19) uit Keerbergen verhuist van vierdeprovincialer KSC Keerbergen naar reeksgenoot SK Plenke Werchter. De snelle en technische speler is bij de oranje-blauwen vooral op zoek naar speelminuten en bezit flink wat ambitie om er het te maken. De jongere broer van middenvelder  bij Bertem-Leefdaal Erzen Uka begon onder zijn impuls te voetballen.

Hij begon op zijn vierde à vijfde tegen de bal te trappen bij KSC Keerbergen, op zijn vijftiende trok hij een jaartje naar Sporting Kampenhout.

“Ik volgde mijn broer mee op zijn wedstrijden en begon zo de liefde voor het spelletje te voelen. Het was de bedoeling om na dat jaar bij Kampenhout mee te spelen bij de eerste ploeg. De voorbije seizoenen zat ik vaker op de bank dan me lief was. Ik hoop bij Plenke op speelkansen en om er enigszins door te breken en een goede jaargang te draaien met als het nog eens kan top vijf daar bovenop. Het was een moeilijke beslissing om KSC Keerbergen te verlaten daar ik er iedereen kende en vice versa”, aldus de student bedrijfsmanagement aan Leuvense hogeschool UCLL.

De interesse van Plenke Werchter was niet nieuw.

“Vorig seizoen hadden ze ook al interesse en namen ze contact op. Ik vond dat er toen te veel onzekerheid heerste als gevolg van corona en ik heb het toen zo gelaten. Nu ging ik op hun vraag en ik had meteen een goed gevoel tijdens onze gesprekken, mijn keuze voor deze club was op die manier snel gemaakt. Ik ben bij Plenke op zoek naar een nieuwe uitdaging en hoop er als speler beter en sterker te worden. De club vertoont ambitie en maakt van top vijf een doel met aanwinsten zoals Van Hoof en De Bie zou dat in principe moeten lukken”, besloot de spits die de voorbije seizoen vooraan op nagenoeg alle posities speelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *