logo Casalina

Zeven olympiërs in actie tijdens Leuvens polsstokgala

Zeven olympiërs in actie tijdens Leuvens polsstokgala
Kan Fanny Smets andermaal het Belgisch record verbreken?

Op zaterdag 21 augustus, staat de jaarlijkse Tofsportnacht op het sportmenu. Die avond nemen zo’n 1.600 sportievelingen actief deel aan de Leuven Night Run, in de namiddag kan iedereen terecht aan Hal 5 voor het traditionele polsstokgala. En dat belooft de moeite te worden, maar liefst zeven atleten die deelnamen aan de voorbije Olympische Spelen tekenen present.

Ieder jaar vindt eind augustus de Tofsportnacht plaats, die bestaat uit de Leuven Night Run en het polsstokgala. Traditioneel wordt het polsstokgala georganiseerd op de Oude Markt, maar omwille van de uitbreiding van de terrassen, wijkt het evenement dit jaar uit naar een alternatieve locatie: het grasplein aan Hal 5 in Kessel-Lo.

“Dat betekent niet dat er minder spektakel zal zijn dan andere jaren”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Integendeel, in de vrouwencompetitie komen drie olympiërs in actie, waaronder Belgisch recordhoudster Fanny Smets. Zij verbeterde twee jaar geleden het Belgisch record in Leuven. Het zou geweldig zijn mocht ze dat dit jaar nog eens kunnen herhalen. Bij de mannen nemen vier olympiërs deel, waarvan er twee het in Japan zelfs tot in de finale schopten. Leuvenaar Ben Broeders haalde de finale niet, maar staat te springen om zijn talenten nog eens te tonen in zijn thuisstad.”

Programma

12 uur: voorprogramma met jonge beloften

15 uur: elite vrouwen

18 uur: elite mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *