logo Casalina

Zes Vlaamse medailles voor Zwemclub Tremelo

Zes Vlaamse medailles voor Zwemclub Tremelo
De atleten van Zwemclub Tremelo op de Flanders Swimming Cup

De Flanders Swimming Cup (FSC) is het concept waarmee de Vlaamse Zwemfederatie het competitiezwemmen in Vlaanderen op de internationale kaart wil zetten. Deze wedstrijd is uitgegroeid tot een vaste afspraak op de internationale zwemkalender.

Dit jaar geldt deze wedstrijd in Antwerpen ook als Vlaamse Kampioenschappen voor zwemmers en zwemsters van 15 jaar en ouder. Er was een sterk internationaal deelnemersveld aanwezig uit Portugal, Ierland, UK en Nederland, met toppers in voorbereiding voor het Europees Jeugd Kampioenschap en de Olympische Spelen. Ook Zwemclub Tremelo had een grote afvaardiging in de vorm van tien enthousiaste zwemmers onder begeleiding van hoofdtrainer Joris Callebaut.

Er is heel sterk gezwommen over de hele lijn met heel wat persoonlijke records en zes Vlaamse medailles en deelname aan B-finales.

● Behaeghel Janne (17): zilver 50m rug 17-18j (+ deelname B-finale), brons 100m rug 17-18j +deelname B-finale

● Caes Oone (17): 4de 50m schoolslag 17-18j + deelname B-finale

● Catry Arne (18): brons 200m rug + 4de 50m/100m rug 17-18j,

● Marteleur Yelke (18): brons 200m rug 17-18j / B-finale

● Van Looy Jelske (19): zilver 200m rug 19+ / b-finale, brons 100m rug / B-finale

Op de Vlaamse kampioenschappen waren namens ZCT Georges Decaluwé, Oone Caes, Floris Van der Borght, Yelke Marteleur, Amélie De Weerdt, Arne Catry, Victoria Veldhuis, Kaat Gypen, Yelske Van Looy en Janne Behaeghel aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *