logo Casalina

Wout Wouters (14) gooit hoge ogen in de bowlingwereld

Wout Wouters (14) gooit hoge ogen in de bowlingwereld
Wout Wouters in zijn natuurlijke habitat

Bowler Wout Wouters (14) uit Tremelo kreeg van het Nederlandse Bowltech een sponsorcontract voor een jaar. Samen met hem viel die eer nog twee Nederlanders en een Waalse te beurt. Hiermee wil het Nederlandse bedrijf, dat instaat voor het bowlingbalmerk Probowl, allerminst hen inlijven in hun team. Het is een blijk van appreciatie en steun voor de bowlingjeugd uit de Benelux.

Wout speelt al sinds zijn vierde bowling, momenteel traint hij vier keer per week

Hij haalt momenteel een gemiddelde van 180. Hij kreeg thuis de pap in de mond, daar het bowling centrum er ontstond in 1973 en werd uitgebaat door zijn grootvader. In 2005 namen zijn ouders Gerry en Benny het Bowlingcentrum Tremelo over. Zijn oudere broer en ergens voorbeeld Stef (25) is zijn voorbeeld, zijn gemiddelde bedraagt 201. Wout is linkshandig en zijn bal is geconstrueerd op maat.

“Het was ergens een verrassing maar ook een erkenning om dit van Bowltech te krijgen. Ik ontmoette de drie anderen al eens en we speelden samen een toernooi in Nederland, de Junior Schietspoel in Tilburg”, opende de tiener die uitkomt in de juniorencategorie. “Twee jaar geleden ben ik het serieuzer beginnen aanpakken, tot nu toe won ik twee Belgische titels. Momenteel smijt ik met een bal van veertien pond ofte twee kilogram. Wat mij momenteel drijft is om ooit een perfect spel en de daaruitvloeiende 300-score te bereiken. Het dichtste dat ik daar in de buurt kwam was met 279 of omgerekend 11 strikes en één spare”, vertelt de knaap die in november 15 jaar zal worden. “Ik vrees dat het zeer moeilijk zal worden om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik studeer momenteel natuurwetenschappen in het vierde middelbaar aan het Sint-Michiels instituut in Keerbergen (Smiks), heel stiekem hoop ik om het verschil te kunnen maken als chirurg.”

Wout Wouters' werphouding vertoont prima evenwicht
Wout Wouters’ werphouding vertoont prima evenwicht

Wout kijkt uit naar het Belgisch kampioenschap en naar de Silver Cup in Wemmel

De Verenigde Staten, Nederland, Zweden en Denemarken worden als de top in de bowlwereld bekeken. Misschien kan Wout zijn duit in het zakje doen om de Belgen te doen schitteren, aan zijn ongebreidelde motivatie zal het niet liggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *