logo Casalina

VTK organiseert lezing: Never stop the s(up)port!

VTK organiseert lezing: Never stop the s(up)port!
Professor Hugo Van Hamme durft al eens een triatlon winnen, zoals hier in Vilvoorde. Ook hij zal een spreker zijn op Never Stop the S(up)port

Op woensdag 21 oktober organiseert VTK, de Vlaamse Technische Kring, de faculteitskring van studenten burgerlijk ingenieur(-architect) aan de KU Leuven, een interactieve lezing met verschillende gastsprekers. Onder meer Maarten Vangramberen en Kim Gevaert komen getuigen over de invloed van hardlopen op het menselijk lichaam en geest.

De Pieter De Somer aula in Leuven zal woensdag het toneel zijn van een interactieve lezing in de context van de 24 urenloop, het grootste jaarlijks sportevenement georganiseerd door studenten.

“Grote sportevenementen, zoals de 24 urenloop, zijn omwille van de veiligheid nu niet mogelijk.”, zegt Laura Genbrugge, Groepscoördinator Sport bij de Vlaamse Technische Kring. “Sporten blijft wel een basisbehoefte voor iedere student. Met de lezing willen we de studenten kennis laten maken met de fysieke en mentale grenzen van hardlopen en aanzetten tot sporten.” Om in deze tijden iedereen de kans te geven om mee te genieten van deze informatieve avond zal de lezing ook online worden uitgezonden.

Maarten Vangramberen, sportjournalist bij de VRT, en Kim Gevaert, die olympisch goud op de 4x100m haalde, zijn niet de enigen op de afspraak. Peter Hespel, professor aan de KU Leuven en expert in de inspanningsfysiologie, en Hugo Van Hamme, eveneens professor aan de KU Leuven en derde in zijn leeftijdsgroep M55 op de IronMan in Hawaii, getuigen. “Door een mix aan sprekers trachten we vanuit verschillende perspectieven een blik te werpen op het onderwerp.”

Meer informatie hieromtrent valt te vinden op on.vtk.be/neverstopthesupport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *