logo Casalina

Volgende fase in recreatie- en sportzone rond het Zoet Water aangebroken

Volgende fase in recreatie- en sportzone rond het Zoet Water aangebroken
De Zoete Waters in al hun pracht Foto Gemeente Oud-Heverlee

De gemeente Oud-Heverlee werkt verder aan de herwaardering van de gekende recreatie- en sportzone rond het Zoet Water. Het gebied aan de Maurits Noëstraat werd trouwens weerhouden als beste inplanting voor een eventuele sporthal. Zo ver zijn we uiteraard nog niets, eerst moeten er nog cruciale percelen grond gekocht worden om van het Zoet Water weer een aantrekkelijke hotspot te maken.

Na een eerste belangrijke stap, de opmaak van een masterplan samen met inwoners en alle betrokkenen, volgt nu een belangrijke tweede stap: de gemeente wil twee cruciale percelen verwerven.

Dit om de zuidelijke zone aan de vijver te kunnen verbinden met de noordelijke sportzone. Met de eerste eigenaar is er al een akkoord, ook bij de eigenaars van de camping “Zoet Water” is er een bereidheid om te onderhandelen met de gemeente over een verkoop van de terreinen.

“We werken al langer rond herhuisvesting van deze bewoners. Het zal in de gesprekken met de eigenaars natuurlijk een belangrijk aandachtspunt zijn, dat er voldoende tijd is voor alle bewoners om uit te kijken naar een alternatief” vertelt schepen van welzijn, Mattias Bouckaert.

De gemeente kan zo ongeveer vier hectare extra toevoegen aan het openbare recreatiegebied en werk maken van de uitbouw van een onthaalzone voor de Brabantse wouden, in samenwerking met het project Walden.

“Bij de opmaak van het masterplan Zoet Water, bleek al snel dat we extra terreinen nodig hebben om echt het verschil te kunnen maken. Het zijn noodzakelijke hefbomen voor enkele cruciale ingrepen: centraliseren van een belangrijk deel van het parkeren, een centraal ‘ruggengraat’-pad dat noord en zuid verbindt, extra ruimte voor sport. Deze zone werd ook weerhouden als beste inplanting voor een eventuele sporthal’, aldus schepen van onderwijs, sport en ondernemers Katrien Timmermans.

Geef een reactie