logo Casalina

Trax Racing Team triomfeert in de hittegolf en wint de zes uren van Spa-Francorchamps

Trax Racing Team triomfeert in de hittegolf en wint de zes uren van Spa-Francorchamps
Het Trax Racing Team wint de zes uren van Spa-Francorchamps

Niels Hattas uit Broechem, Ben Stuyck uit Londerzeel en Yves Bollaerts uit Leefdaal vormden onlangs het Trax Racing Team en ze hadden zich als doel gesteld voor de zes uren van Spa-Francorchamps om het podium te bereiken. Het trio deed op hun BMW-motor relatief veel beter met de zege. Vooral voor Bollaerts was dit een fysieke uitdaging daar hij bij een ongeval in februari nog twee wervels en zijn pols brak.

Bollaerts is al sinds 1994 in de weer met endurance op de motor

“Voorheen was ik vooral actief op het Belgisch kampioenschap op de stratencircuits, gezien dat veel wedstrijden onder dezelfde paraplu waren, was dat betaalbaar. Hetzelfde is van toepassing op die zes uren, je krijgt veel rijtijd.”

Deelname aan die zes uren speelde al langer

In 2019 stonden ze met een duo aan de start, Bollaerts’ ploegmaat viel tijdens de kwalificaties waardoor hij er alleen voor stond. Hij startte even alleen maar in de gietende regen was uitrijden toen geen optie. 2020 werd onmogelijk gemaakt door corona. In 2021 brak Bollaerts voordien zijn duim en coachte hij langs de zijlijn een deelnemer. In 2022 was het eindelijk zo ver.

“Ik werd voorbije winter gevraagd om deel uit te maken van het Trax Racing Team. Wij gingen bij de pro’s aan de slag en er ging nog ééntje starten bij de amateurs, dat was het plan. In februari brak ik bij een ongeval twee wervels en mijn pols, het werd nog een uitdaging om te starten. Ik heb naar die wedstrijd specifiek toegewerkt. Ik was niet voor de volle honderd procent fit, maar het was nu of nooit achteraf bekeken was het resultaat beter dan verwacht. Die overwinning was de kers op de taart. We eindigden na zes uur rijden met vier teams in dezelfde ronde maar hadden anderhalve minuut voorsprong. Dat is een redelijke voorsprong die je toelaat om controlerend te rijden. Uiteraard is de zege er pas na het afvlaggen. Je moet geconcentreerd blijven om fouten uit te sluiten. Kort na de race volgt de ontlading. Het is wel pas daags nadien dat het pas doordringt. De euforie van het besef dat je de twaalfde editie van deze grote wedstrijd hebt gewonnen”, reageerde winnaar Bollaerts.

Trax Racing Team wint zes uren van Spa-Francorchamps
Trax Racing Team wint zes uren van Spa-Francorchamps

In oktober kan Bollaerts nog mathematisch gezien nationaal kampioen worden in de slotmanche van het BK in het Duitse Motorsport Arena Oschersleben, nabij Maagdenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *