logo Casalina

Tafeltennisclub PW Diest alleen aan de leiding in superdivisie

Tafeltennisclub PW Diest alleen aan de leiding in superdivisie
De Portugees Diogo Carvalho speelde met Diest de topper mee Foto Diogo Carvalho

De competitie in ’s lands hoogste tafeltennisafdeling was ruim een derde voorbij en nog twee ploegen stonden met het maximum van de punten aan de leiding. Op de zesde speelweek stonden beiden, P.W. Diest en CTT Royal Alpa Schaerbeek Woluwe, tegenover mekaar in het Peter Dorlandcentrum in de Diestse Grauwzustersstraat.

Voor dit toptreffen had de Diestse club zelfs een extra tribune opgesteld en deze liep helemaal vol. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een toptreffen. Zo was er de eerste match tussen Diogo Carvalho en Benjamin Rogiers. Na een half uur wedstrijd bracht de Diestse Portugees voor een 1-0 openingsstand op het scorebord.

In de tweede wedstrijd leek Pavel Platanov na een 2-0 setstand snel komaf te maken met de Brusselse kopman Robert Floras, maar deze laatste bleef knokken. Ondanks een 7-1 voorsprong in de belle, moest Pavel nog alle zeilen bijzetten om met het kleinste verschil (11-9) te winnen: 2-0.

In de derde match had Engelsman Chris Doran geen antwoord op het sterke servicewerk van Alexey Smirnov en stond er een 3-0 ruststand op het bord. Wie dacht dat de buit nu binnen was, vergiste zich. De sterke Pool Floras kon een 2-1 setstand achterstand ombuigen naar 2-3 voorsprong. Op die manier was de wedstrijdstand 3-1.

Daarna volgde een beklijvend duel tussen Alexey Smirnov en Benjamin Rogiers. De ervaring van Alexey gaf de doorslag en ook hier 11-9 in de belle en de Diestse overwinning stond vast. In een overbodige wedstrijd won Pavel Platanov overtuigend tegen Chris Doran en 5-1 op het bord. Daarmee staat P.W. Diest nu alleen met het maximum van de punten aan de leiding in de algemene rangschikking.

Er zijn nu drie ploegen die volgen met 1 verliesmatch: Alpa, Castellinoise en Sokah Hoboken. Deze ploegen spelen nog tegen elkaar de komende weken. Op de volgende speeldag en eveneens voorlaatste wedstrijd van de heenronde kan P.W. Diest al herfstkampioen worden. Toevallig is dat eveneens een thuiswedstrijd en dit tegen Vedrinamur op woensdag 30 november vanaf 20 uur. Alle supporters zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *