logo Casalina

Stad Leuven lanceert digitale Eindejaarscorrida als sportieve afsluiter van Europees sportjaar

Stad Leuven lanceert digitale Eindejaarscorrida als sportieve afsluiter van Europees sportjaar
De tweede editie van de digitale eindejaarscorrida komt eraan

Vanaf maandag 27 december 2021 tot en met 3 januari 2022 organiseert stad Leuven voor het tweede jaar op rij een digitale versie van de Eindejaarscorrida. Vorig jaar liepen alle deelnemers samen 41.656,3 km. Dit jaar is het doel om nog beter te doen en dit aantal kilometers flink te overtroeven, met het zachte aangekondigde weer zou dat moeten lukken..

Net als vorig jaar werd de traditionele Eindejaarscorrida geannuleerd. Om het jaar waarin Leuven de titel van Europese Sportstad mocht dragen alsnog op een sportieve manier af te sluiten, organiseert de stad opnieuw een digitale versie via de gratis sportapp Strava.

“Eind 2021 richtten we de Strava-club TeamLeuven op. Op één week tijd liepen zo’n 1.000 clubleden 41.656,3 km in kader van de Digitale Eindejaarscorrida. Ondertussen werd de clubnaam gewijzigd naar TeamLeuvenLoopt en bestaat de club al uit meer dan 2.000 leden. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we het eindresultaat van 2020 kunnen verbeteren. Samen zullen we bewijzen dat we terecht uitgeroepen werden tot dé Europese Sportstad van het jaar”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Het concept is hetzelfde als vorig jaar. “We roepen iedereen op om lid te worden van TeamLeuvenLoopt en zoveel mogelijk kilometers te lopen in één week tijd. Het minimum is 4 km, zoals bij de echte corrida, maar niets voor niets natuurlijk. We verloten opnieuw leuke prijzen onder de deelnemers, verdeeld over drie categorieën.”

Wie tussen de vier en de acht kilometer loopt, komt in de eerste categorie terecht. Wie tussen de acht en twaalf kilometer loopt, valt in de tweede categorie en wie meer dan twaalf kilometer loopt, komt in categorie drie terecht. “Per categorie verloten we vijf waardebonnen van 25 euro. Deze kunnen gebruikt worden bij verschillende Leuvense handelaars, maar ook als kortingsbon om aan te sluiten bij een Leuvense sportvereniging of om in te schrijven voor een sportkamp van Tofsport”, aldus schepen Geleyns.

Extra uitdagingen

Naast de digitale Eindejaarscorrida worden nog twee andere challenges gelanceerd. “Met de ‘Fun Challenge’ moedigen we iedereen aan om te tonen dat sporten plezant is. Dat kan door met een kerstmuts of in een opvallende onesie te gaan lopen, maar ook door een leuk figuurtje te lopen. Met de ‘Family Challenge’ willen we sporten in gezinsverband extra promoten. Per challenge belonen we drie gelukkige winnaars met een waardebon van 25 euro”, besluit Geleyns.

Alle info over de laatste challenges van 2021 vind je op www.leuven.be/corrida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *