logo Casalina

Squash Point One Day 2023 ziet 40 deelnemers het beste van zichzelf geven

Squash Point One Day 2023 ziet 40 deelnemers het beste van zichzelf geven
Squasher Wies Peeters in de kleuren van Team Belgium

Met 40 inschrijvingen, zelfs uit het verre Ronse, en 10 deelnemers van de eigen club mocht het organiserende Squash Point One van een succes spreken hun toernooi. Het deelnemersveld werd over vijf velden uitgespreid. Thuisspeler Wies Peeters (14) en zijn oom, Philip Swinnen (40) wonnen in respectievelijk Field 4 en field 2. Dit realiseerden ze nu al voor de tweede keer.

Ze realiseerden eerder de primeur op de Olympia Open in Hasselt. Wies won de eerste maal in zijn Team Belgium outfit en dan nog in eigen club. 

Field 1 kreeg een spannende finale tussen Steve Dries van organisator Squash Point en Mathias Vancamp. Na 5 spannende sets moest Dries de duimen leggen. Miguel Ruiz-Oses van Squash Point eindigde op de derde plaats.

Field 2 kreeg met Swinnen Philip van de eigen club ook een finale tegen een ex-speler van Squash Point, Gijs de Blok. Daarvoor moest Philip eerst afrekenen met Viktor Baerten en Marie-Amélie Callebaut. Philip won van Gijs de eerste set met 16-14. De 2 volgende sets gingen vlotter 5-11 en 3-11. In dezelfde field kwam ook de ouderdomsdeken Johan Huysmans van Squash Point aan de bak. Met 57 jaar heeft zijn leeftijd schijnbaar geen vat op hem, hij werd eervol vierde.

Field 3 Charlie Van Roey werd hier de uiteindelijke winnaar. Bruno Liekens van Squash Point speelde een meer dan verdienstelijk tornooi.

Field 4 Wies Peeters van Squash Point wou en zou niet achterblijven. Zou hij het Huzarenstukje kunnen overdoen om net zoals zijn oom Swinnen Philip als winnaar te worden uitgeroepen? Het zou een herhaling zijn wat ze reeds bewerkstelligden bij Olympia. Wies kon de klus klaren door het reekshoofd Aaron Vandendaele in 4 sets te verslaan. Voor de tweede maal Wies én Philip gelijktijdig winnaars in hun reeks. In deze field werden ook nog Ruud Helsen vijfde en Jarrid Heylen zesde.

Field 5 Jelle Gijsen én Jenne Aerts van Squash Point sloten het tornooi af door tegen mekaar uit te komen. Het werd een nek-aan-nek-race.

Bij de organisatie werden de recreanten niet over het hoofd gezien. Het werd een leuke bedoening met veel speelmomenten in een ontspannen sportieve sfeer. Gezien het aantal deelnemers en de kwaliteit van de organisatie komt er meer dan waarschijnlijk een vervolg aan het Zwaarvoerdersspoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *